Γιώργος Λάνθιμος: Επίσημη πρεμιέρα της «Ευνοούμενης» στην Αθήνα με πλήθος διάσημων καλεσμένων – Φωτογραφίες

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της «Ευνοούμενης» (The Favorite) στην Αθήνα, της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου που βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, καθώς διεκδικεί δέκα βραβεία, παρουσία του σκηνοθέτη.

Σε μία δύσκολη στιγμή για τον ίδιο, αφού λίγες μέρες πριν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Αντώνης Λάνθιμος, ο Γιώργος Λάνθιμος φανερά φορτισμένος αρκέστηκε σε ένα σύντομο χαιρετισμό: «Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή τη προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου. Αλλά αν ξέρω κάτι γι’ αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά».

Την προβολή που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό κινηματογράφο στο κέντρο της Αθήνας, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Χρήστος Πασσαλής, η Εύα Νάθενα, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Μαρία Σολωμού, η Τζένη Μπαλατσινού, η Χριστίνα Πολίτη κ.α.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

Μαρία Σολωμού-Διονύσης Φωτόπουλος

Χρυσή Βαρδινογιάννη

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο

Εύα Νάθενα-Κωνσταντίνος Ρήγος

Γιώργος Καμίνης με τη σύζυγό του,Αδαμαντία Αναγνώστου

Χριστίνα Πολίτη

Τζένη Μπαλατσινού-Έλενα Σκουλά

Βίκυ Βολιώτη

Η πρώτη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στην αληθινή ιστορία της βασίλισσας ‘Αννας (Ολίβια Κόλμαν), τελευταίας της δυναστείας των Στιούαρτ που, αν και ασθενής, ντροπαλή και υποτιμημένη, στέφθηκε βασίλισσα τον καιρό που η Μεγάλη Βρετανία έγινε μια παγκόσμια δύναμη.

Μέσα από τη σχέση της ‘Αννας με δύο άλλες γυναίκες – την σύμβουλο και επιστήθια φίλη της Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) και την απένταρη ξαδέρφη της ‘Αμπιγκεϊλ που μετατρέπεται σε κοινωνικά ανερχόμενη καμαριέρα (Έμα Στόουν) – ο Γιώργος Λάνθιμος θίγει διαχρονικά θέματα όπως η αγάπη, ο ανταγωνισμός και η εξουσία και δημιουργεί ένα ξεχωριστό σύμπαν για την ιστορία του.

Δες το τρέιλερ:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: NDP, Panoulis

Read More

And More