Γιώργος Λάνθιμος: Επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας Poor Things στην Αθήνα – Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης, υποψήφιας για 7 Χρυσές Σφαίρες νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things», που οργάνωσαν η Searchlight Pictures και η Feelgood Entertainment, παρουσία του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη.

Στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, που φιλοξένησε την προβολή, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και της πολιτικής, παρακολούθησαν τον Χρυσό Λέοντα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η κα Σουγανίδου κάλεσε στη σκηνή τον Γιώργο Λάνθιμο που το κοινό υποδέχθηκε με θερμότατο συνεχές χειροκρότημα. Ο σκηνοθέτης, αφού ευχαρίστησε το κοινό, εξήγησε πως η Emma Stone δεν μπόρεσε να παραβρεθεί τελικά στην πρεμιέρα για λόγους υγείας, μεταφέροντας τη λατρεία της για την Ελλάδα.

Μετά την προβολή ακολούθησε party στο φουαγιέ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, υπό τους ήχους των Street Outdoors.

Η ταινία της Searchlight Pictures «Poor Things» που ξεκίνησε τη φεστιβαλική της πορεία στη Βενετία αποσπώντας το πρώτο βραβείο και συνέχισε την πορεία της συλλέγοντας πλήθος διακρίσεων με τελευταία τις 7 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Γιώργος Λάνθιμος, Α’ Γυναικείου Ρόλου-Emma Stone, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Mark Ruffalo και Willem Dafoe, Σεναρίου, Μουσικής) και διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από 1 Ιανουαρίου 2024 σε διανομή Feelgood Entertainment (preview προβολές 26-27 Δεκεμβρίου).

Read More

And More