Γιώργος Λάνθιμος: Θρίαμβος για τον σκηνοθέτη στα 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου!

Ο Γιώργος Λάνθιμος αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους και επιτυχημένους σκηνοθέτες με διεθνή καριέρα, κάνοντας την Ελλάδα περήφανη! Για ακόμη μια φορά, η ταινία του Λάνθιμου «The Favourite» σάρωσε σε ευρωπαϊκή απονομή! Πιο συγκεκριμένα, η «Η ευνοούμενη» θριάμβευσε στα 32α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο, που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ίδιος αναδείχθηκε «Ευρωπαίος Σκηνοθέτης» της χρονιάς, ενώ «Η Ευνοούμενη» ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκή Ταινία» και «Ευρωπαϊκή Κωμωδία» της χρονιάς. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Olivia Colman, η οποία κέρδισε και το Βραβείο Όσκαρ για τον ρόλο της Βασίλισσας Άννας στην ταινία, ανακηρύχθηκε και «Ευρωπαία Ηθοποιός» για το 2019.

Η ταινία του Λάνθιμου απέσπασε ακόμη τα βραβεία Μοντάζ με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Φωτογραφίας με τον Ρόμπι Ράιαν, Μακιγιάζ με την Νάντια Στέισι και Κοστουμιών, με την Σάντι Πάουελ.

Η Olivia Colman δεν βρισκόταν στην αίθουσα προκειμένου να παραλάβει το βραβείο της και χαιρέτισε την απονομή με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Για λογαριασμό του Γιώργου Λάνθιμου, το βραβείο σκηνοθεσίας παρέλαβε ο παραγωγός της ταινίας Εντ Γκίνι. «Ο Γιώργος θα χαρεί πολύ για αυτό το βραβείο», δήλωσε ο στενός συνεργάτης του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More