Γιώργος Λογοθέτης: Ο ομογενής κροίσος που μπήκε στη λίστα του Forbes, η φιλία με Ομπάμα – Κλίντον – Αγγελοπούλου και ο ευτυχισμένος γάμος!

Ο Γιώργος Λογοθέτης και ο όμιλος Libra Group, την ερχόμενη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, θα τιμηθoύν με το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο 5ο Ετήσιο Δείπνο (5th Annual Gala) του The Hellenic Initiative, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευθεί, επίσης, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ενώ την παρουσίασή της, έχει αναλάβει ο Σάκης Ρουβάς. Ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης θα αναλάβει και την κορύφωση του καλλιτεχνικού σκέλους της βραδιάς.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα για το Gala

Το συγκεκριμένο gala θα συγκεντρώσει σπουδαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου της ομογένειας-και όχι μόνο. Μία από αυτές, θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Libra Group. O Γιώργος Λογοθέτης είναι από τους πιο επιτυχημένους businessman, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόλο που είναι μόλις 41. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι είδε το όνομά του στην λίστα πλουσίων του Forbes στην κατηγορία “40 under Forty”, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την νέα γενιά επιχειρηματιών.

Ο όμιλος Libra Group δραστηριοποιείται σε 35 χώρες σε όλες τις ηπείρους και ασχολείται με ναυτιλία, ξενοδοχειακά, ακίνητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και με τον τομέα της αεροπλοΐας. Ο όγκος κάθε δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003.

Ο όμιλος δίνει κάθε χρόνο βραβεία επιχειρηματικότητας, μία δέσμευση 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ξεκίνησαν στην Ελλάδα και βραβεύουν νέες επιχειρηματικές ιδέες μέσα από διαδικασία διαγωνισμού. “’Κάθε φορά που γνωρίζω κάποιον που έχει κερδίσει το βραβείο, ποτέ δεν με ευχαριστεί για τα χρήματα, τις συμβουλές ή την υποστήριξη αλλά μου λένε: “ευχαριστώ κ. Λογοθέτη που πιστέψατε σε εμάς‘”, θα πει ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε, το 2016, στην Καθημερινή και την Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Τα πρώτα χρόνια στο Λονδίνο, η “βουτιά” στα βαθιά και η γνωριμία με τον Ομπάμα

Γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο City του Λονδίνου. Οι νησιώτες γονείς του -ο πατέρας από την Κίμωλο, η μητέρα από τη Χίο- τον έβαλαν στα βαθιά από τα 19 του, πριν ακόμα προλάβει να πάει πανεπιστήμιο. Το 1995 ξεκίνησε να εργάζεται στην Lomar Shipping, δημιούργημα του πατέρα του Μιχάλη. Μία ναυτιλιακή που αριθμούσε τότε δύο πλοίο και κατάφερε να την εξελίξει και να την κάνει να ξεχωρίσει.

Ως μεγαλύτερος από οικογένεια με τέσσερα παιδιά έπρεπε να αναλάβει τη φροντίδα τους, και μάλιστα σε μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή, αφού οι γονείς τους εκείνη την εποχή χώριζαν. Εκείνος, κατάφερε με πείσμα να γίνει ένας σπουδαίος επιχειρηματίας με τρομερή δικτύωση.

Πέρυσι, είχε την τιμή να έχει καλεσμένο στο σπίτι του για δείπνο τον Μπάρακ Ομπάμα -η συνάντηση αυτή είχε γίνει αντικείμενο ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο με το όνομα και το σπίτι του να φιγουράρει στα δημοσιεύματα- ενώ δεν είναι λίγες οι φήμες που τον θέλουν να μπαίνει στο χώρο της πολιτικής σκηνής της Αμερικής.

Ο ίδιος στις συζητήσεις του με τον τότε Πρόεδρο της Αμερικής είχε σαν προτεραιότητα την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Κι έχει κάνει ήδη πολλά πράγματα πάνω σε αυτό. Παρόλο που δεν έχει ζήσει ποτέ στην Ελλάδα -αν και ταξιδεύει συχνά εδώ- είναι ιδιαίτερα γνωστός σε οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους στη χώρα καθώς τα επιτεύγματά του είναι εντυπωσιακά.

Ζούσε από θαύμα μέχρι τα 36 του και πώς αυτό τον διαμόρφωσε

Σε ηλικία 2,5 ετών οι πρώτες του μνήμες ήταν: “να πεθαίνω σε ένα νοσοκομείο από μηνιγγίτιδα”, περιέγραψε ο ίδιος στη συνέντευξή του στην “Κ”. Μέχρι τα 36 του, όταν έκανε μία εγχείρηση που του έλυσε το πολυετές θέμα υγείας η ζωή του κρεμόταν σε μια κλωστή. Ένα απλό κρυολόγημα μπορούσε να τον οδηγήσει στον θάνατο. Συχνά έμενε στο κρεβάτι για μία εβδομάδα λόγω διάφορων ασθενειών που έπλητταν το ανοσοποιητικό του σύστημα . Μια συνεχής μάχη που διαμόρφωσε κατά μεγάλο ποσοστό τον χαρακτήρα του.

«Ζούσα σαν ρομπότ και έμαθα να ζω στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, έχοντας τεράστια εκτίμηση για τη ζωή”, εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του.

Ένας αδιάκοπος “εργάτης”

Δουλεύει πολύ, σχεδόν χωρίς να κάνει διακοπές. Ωστόσο κάθε πέντε χρόνια «εξαφανίζεται» για πέντε μήνες, όπου ταξιδεύει και δεν διαβάζει εταιρικά ή προσωπικά e-mail. Σε αυτό το πεντάμηνο όπως έχει πει γεννιούνται οι νέες ιδέες, αυτές που θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά τα επόμενα έτη, από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Η ίδρυση του κολοσσού Libra και οι επενδύσεις στην Ελλάδα με αιολικά πάρκα

Το 2003 ιδρύει με τα αδέρφια του τον όμιλο Libra. Ήταν δέκα χρόνια αφού είχε δουλέψει στο πλευρό του πατέρα του και η ναυτιλιακή εταιρεία των δύο πλοίων είχε πλέον 55.

Τα επόμενα τρία χρόνια και στο “boom” της ναυτιλίας, η Libra πουλάει τα περισσότερα πλοία και η εταιρεία αγοράζει αεροσκάφη όταν η αγορά βρισκόταν σε πτώση. Επαναλαμβάνοντας τη μέθοδο του “πουλάω ακριβά, αγοράζω φθηνά” χτίζει έναν διεθνή όμιλο από μια μικρή ναυτιλιακή εταιρεία.

Η συμβολή του όχι μόνο στη σύσφιγξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αλλά και στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού μεταξύ των διεθνών επιχειρηματικών κύκλων θεωρείται σημαντική και πολύπλευρη από τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Όπως έγραψε το mononews.gr προ μηνών ο εφοπλιστής ήδη μπήκε στην ελληνική αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η Euroenergy (που ανήκει στον όμιλο Libra) επενδύει σε τρία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 120 MW σε Βοιωτία και Κεφαλονιά, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιό της στον συγκεκριμένο κλάδο.

Τα δύο αδέρφια του, Κωνσταντίνος και Νικόλαος στις bussiness του

Ο 34χρονος αδερφός του Κωνσταντίνος “συνδιοικεί” από Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Μπήκε στη δουλειά το 2000 στη Lomar, όπου συμμετείχε στο managmenet, προτού αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Libra Group το 2003. Ασχολείται κυρίως με την επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου από τη ναυτιλία σε άλλες κατηγορίες επενδύσεων και ειδικά στους κλάδους της φιλοξενίας, των ακινήτων και της ενέργειας διεθνώς. Ετσι, για πολλούς ο ρόλος του στην Ελλάδα θεωρείται κρίσιμος.

Ο τρίτος αδελφός, ο Νικόλας, έχει την έδρα του στο Μανχάταν και επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την τέχνη και για την πολιτική όσο και για τα media. “Τρέχει” την Concordia Summit, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που προωθεί συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα σε διεθνείς τομείς ενδιαφέροντος. Εχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, σε ομίλους όπως οι Fox News Channel, British Sky Broadcasting, Bryan Cave LLP, Husch Blackwell Sanders και News Corporation. Μέλος του Royal Institute of International Affairs London, του National Press Club Washington DC και του Overseas Press Club, δεν κρύβει τη ροπή του στην επικοινωνία.

Η καρμική γνωριμία και ο ευτυχισμένος γάμος του με την Νίτζια Εμπερίκου

Είναι παντρεμένος με την Νίτζια Εμπειρίκου -γόνο της γνωστής οικογένειας- από το 2008. Η νεαρή και όμορφη Νίτζια σπούδασε στην Αμερική και πήρε το πρώτο της πτυχίο στην ψυχολογία από το Brown University, ενώ μετά απέκτησε master από το University of London.

Το “γαλαζοαίματο” πατρικό της όνομα την τοποθέτησε από νωρίς στους ίδιους κύκλους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης στους οποίους κινείται και ο Γιώργος. Έτσι, η γνωριμία τους ήταν σχεδόν νομοτελειακή υπόθεση, αν αναλογιστεί κανείς πόσο κλειστοί είναι αυτοί οι κύκλοι.

Η Νίτζια συγκαταλέγεται στον κατάλογο του περιοδικού “Town & Country Magazine” στους 50 κορυφαίους φιλάνθρωπους για το 2017. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ η κ. Λογοθέτη, είναι στην 19η θέση, ανάμεσα σε άλλες σημαντικές προσωπικότητες, όπως το ζεύγος Ζούκεμπεργκ, ο Πολ Αλεν, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, το ζεύγος Μπάιντεν και το ζεύγος Γκέιτς, μεταξύ άλλων.

Έχει αποκτήσει μαζί της δυο γιους και μια κόρη και μένουν οικογενειακώς στο Μανχάταν, σε ένα σπίτι εξαιρετικής αισθητικής.

Μαζί με την σύζυγό του ίδρυσαν το Ινστιτούτο Seleni. Η Νίτζια Λογοθέτη είναι ψυχοθεραπεύτρια και έχει τεθεί επικεφαλής του ψυχοθεραπευτικού κέντρου Seleni στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηματοδοτείται και από τα κονδύλια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Libra Group.

Τα δείπνα με τον Κλίντον και την οικογένεια Αγγελοπούλου

Στους καλούς φίλους του συμπεριλαμβάνονται ο πρώην πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον και το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, με τους οποίους συντρώγει όποτε βρίσκονται στην Νέα Υόρκη.

Με την Γιάννα Αγγελοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και στο annual meeting του Ιδρύματος Κλίντον όπου συνάντησε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ήταν η δεύτερη φορά που τον έβλεπε μετά τη γνωριμία τους στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η αμήχανη στιγμή που “εξέθεσε” τον Αλέξη Τσίπρα

Κάποιοι θα θυμούνται το περιστατικό που είχε ως “άτυπο” πρωταγωνιστή τον Γιώργο Λογοθέτη και ήταν αφορμή για να “θαυμάσει” το πανελλήνιο την αμηχανία και το γέλιο του ΑλέξηΤσίπρα πριν από δύο χρόνια, στο συνέδριο του πρώην πλανητάρχη στη Νέα Υόρκη.

Την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας “ανακρίθηκε” από τον Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με το mononews.gr, εκτυλίχθηκε στα παρασκήνια ένας άτυπος πόλεμος ανάμεσα σε δύο ιδιαίτερους κόουτς, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Κλήθηκαν να μπριφάρουν ο μεν Παπανδρέου τον Κλίντον με αβανταδόρικες ερωτήσεις για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η δε Αγγελοπούλου τον Τσίπρα, ενημερώνοντάς τον για το πλαίσιο της συζήτησης και τι να περιμένει από τον πρώην πλανητάρχη.

Ωστόσο, οι συνεννοήσεις για μια συγκεκριμένη ερώτηση που αφορούσε πολύ στενό φίλο τόσο του Μπιλ Κλίντον, όσο και της Γιάννας Αγγελοπούλου, τον Γιώργο Λογοθέτη, αποδείχθηκαν λάθος.

Οι δύο “κόουτς”, μάλλον, δεν μπόρεσαν να μπριφάρουν σωστά τους “μονομάχους” τους με αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη ερώτηση που αφορούσε μια επένδυση του Λογοθέτη στην Βόρειο Ελλάδα, ο Τσίπρας να μπλοκάρει αρχικά και μετά να μας χαρίσει το αμήχανο γέλιο του σε ένα βίντεο που έγινε viral.

Read More

And More