Πουτίγκα με maple syrup και πεκάν

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι αχνιστά λοφάκια απόλαυσης που θα τα ετοιμάσεις εύκολα και απλά και θα γίνουν το αγαπημένο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Εγγύηση γι’ αυτό; Ποιος άλλος από τον Jamie Oliver που υπογράφει τη συνταγή.

Πηγή

Συστατικά

  • Λίγο βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια πεκάν
  • 175 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 75 γρ. φυτίνη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 8 κ.σ. maple syrup
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σκισμένο στα δύο και μόνο τα σποράκια
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC. Βουτύρωσε 6 μικρά φλιτζάνια του καφέ
  • Βάλε τα πεκάν σε μια σακούλα τροφίμων, δέσε τη και πέρασε τα καρύδια από πάνω με έναν πλάστη να θρυμματιστούν. Πασπάλισε τα εσωτερικό από τα φλιτζάνια με τη σκόνη που έμεινε στη σακούλα από τα πεκάν και κράτησε τα χοντρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ
  • Βάλε στο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το maple syrup και ανάμειξε καλά. Βάλε μια κουταλιά από το maple syrup στον πάτο κάθε φλιτζανιού και συμπλήρωσε με το μείγμα σου να γεμίσει κατά τρία τέταρτα
  • Βάλε τα φλιτζάνια σε βαθύ ταψάκι. Γέμισε το ταψάκι με βραστό νερό, το οποίο πρέπει να καλύπτει ως τη μέση τα φλιτζάνια και βάλε προσεκτικά το ταψί στο φούρνο. Ψήσε για 25 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα
  • Άφησε τα φλιτζάνια να σταθούν μερικά λεπτά πριν τα ξεφορμάρεις. Σέρβιρε με κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμη χλιαρό maple syrup

Tip


Read More

And More