Κοτόπουλο με kale και παρμεζάνα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πεντανόστιμο φιλέτο κοτόπουλου με λαχανίδα και παρμεζάνα στο τηγάνι

Συστατικά

  • 2 κ, σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1μεγάλο ματσάκι kale
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μεσαία φωτιά.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε λωρίδες, αλατοπιπέρωσέ το και ριξ’ το στο τηγάνι για πέντε με επτά λεπτά να σοταριστεί.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο και το μπούκοβο και σοτάρισέ τα για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι και τα φύλλα του kale, το κρασί και μια πρέζα αλάτι, σκέπασε με το καπάκι και μαγείρεψε για πέντε λεπτά.
  • Επέστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε την τριμμένη παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού.

Read More

And More