Γιώργος Μαζωνάκης: Μουσική βραδιά με φίλους και τιμητική διάκριση για τον Έλληνα ερμηνευτή! [pics]

Στο Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά πραγματοποίησε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο μπουζούκι ο Γιώργος Μαζωνάκης. Έχοντας στο πλευρό του φίλους και αγαπημένα πρόσωπα ο διάσημος Έλληνας ερμηνευτής  Ο Γιώργος Μαζωνάκης που εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, τραγούδησε αγαπημένα κομμάτια (παλιά και νέα) και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στο πλευρό του βρέθηκαν οι γονείς του (δες εδώ), η Μαργαρίτα Μάτσα, ο Χρύσανθος Πανάς, η Λένα Ζευγαρά, αλλά και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης που χαιρέτησε με ενθουσιασμό αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μάλιστα, η Μαργαρίτα Μάτσα έκανε και την απονομή μιας τιμητικής πλακέτας στον Γιώργο Μαζωνάκη για την μεγάλη απήχηση του «Αγαπώ σημαίνει»!

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία του Γιώργου Μαζωνάκη:

Η πρόσκληση του Γιώργου Μαζωνάκη, αφορά όλους, ως πρεσβευτές της ομορφιάς και της δύναμης του μπουζουκιού που μέσα του καθρεπτίζει την ελληνικότητα αλλά και αγγίζει όλη την υφήλιο, διαπερνά χώρες, πολιτισμούς, ακόμα και διαφορετικές τέχνες. Όπως το είδαμε στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, στα έργα του Γιάννη Τσαρούχη, στην Πρώτη Υλη του Δημήτρη Παπαϊώαννου, σε αφηγήσεις του Τζίμι Χέντριξ και του Ίαν Άντερσον. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να βάζει όρια στο μπουζούκι και σε όσα εκπροσωπεί, υπόσχεται και συμβολίζει.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκινά την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» με το χέρι στην καρδιά και οδηγό τα δεκάδες τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στα πάνω από 30 χρόνια πορείας του για να ενώσει και να φωτίσει το διαυγή, ευθύ ήχο του μπουζουκιού, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως νοσταλγία, ως παρελθόν, ως μουσειακό είδος. Ο ήχος του μπουζουκιού, είναι μια αφήγηση που εξακολουθεί να εξελίσσεται μαζί μας. Που γίνεται ο τόνος, το όχημα, η συντροφιά για όσα έχει να αφηγηθεί το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, η διεθνής μουσική για τις ιστορίες μας. Για τη ζωή μας εδώ και τώρα.

Λένα Ζευγαρά, Γιώργος Μαζωνάκης

Χρύσανθος Πανάς, Μαργαρίτα Μάτσα

Χρύσανθος Πανάς, Γιώργος Μαζωνάκης

Γιάννης Μόραλης, Γιώργος Μαζωνάκης, Μαργαρίτα Μάτσα

Με βάση αυτήν την πρωτοβουλία το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Minos EMI μια μουσική βραδιά στο Cine Βοτσαλάκια στον Πειραιά, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μόραλη. Εκεί, ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευσε ζωντανά μεγάλες επιτυχίες του, έχοντας στο πλευρό του φίλους, αγαπημένα πρόσωπα και φυσικά την οικογένειά του!

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More