Γιώργος Μαζωνάκης: Το συγκινητικό μήνυμα για τον διεθνούς φήμης εικαστικό Γιάννη Βαρελά!

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία από τον εκρηκτικό Γιώργο Μαζωνάκη έρχεται στο προσκήνιο και για μια ακόμη φορά εντυπωσιάζει. Ο αγαπημένος Έλληνας ερμηνευτής με το «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές» αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον διεθνούς φήμης εικαστικό Γιάννη Βαρελά, ο οποίος δημιούργησε  ένα ξεχωριστό έργο τέχνης για το μπουζούκι, το οποίο αποτελεί και το εξώφυλλο του τεύχους της Athens Voice που φιλοξενεί τη συνέντευξη του τραγουδιστή.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έδωσε συνέντευξη στην Athens Voice και μίλησε για την πρωτοβουλία του «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές», τις αναμνήσεις, τις ιστορίες και την αγάπη του για το… Μπουζούκι.

Μέσα από τα social media του μοιράστηκε στοιχεία από τη συνέντευξη, όπως εικόνες από τα γυρίσματα του music video για το αυθεντικό ζεϊμπέκικο «Ώρες Μικρές», αποσπάσματα, καθώς και το εντυπωσιακό εξώφυλλο που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Βαρελά.

Επίσης, τη συνέντευξη συνοδεύει φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα για το music video για το αυθεντικό ζεϊμπέκικο «Ώρες Μικρές», σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια, η ηχογράφηση του οποίου, ένα χρόνο πριν, αποτέλεσε αφετηρία κι έμπνευση για την πρωτοβουλία «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές». Το τραγούδι που ο ήχος του μπουζουκιού σε κυκλώνει, βγαίνει από τα ηχεία, για να μιλήσει στην ψυχή σου, να σε ταξιδέψει.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μας αποκαλύπτει ότι στα γυρίσματα  για το music video από το ζεϊμπέκικο «Ώρες Μικρές», το οποίο αναμένεται σύντομα -την ερχόμενη εβδομάδα- συμμετείχαν δεκάδες επαγγελματίες μπουζουξήδες.

Ο αυθεντικός καλλιτέχνης πραγματοποίηση και σχετική ανάρτησή στα social media του, στην οποία σημείωσε:

«Μια συνάντηση ουσίας, μια ειλικρινής συζήτηση φίλων, για τις «Ευαίσθητες Χορδές» μας, στην @athensvoice.

Μπορεί να ξεκίνησα μόνος την ενέργεια αυτή, με πείσμα και πίστη για το δίκαιο, όμως τώρα είμαι ευγνώμων που έχω δίπλα μου σπουδαίους, ατόφιους ανθρώπους και αυτόφωτους, μεγάλους καλλιτέχνες και προχωράμε μαζί. Μέρα με τη μέρα προστίθενται κι άλλοι, κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ευχαριστώ τους φίλους μου, Γιάννη Νένε για την ιδιαίτερη και ξεχωριστή γραφή του και Γιάννη Βαρελά για το έργο τέχνης του στο εξώφυλλο, που τόσο εμπνευσμένα, οπτικοποίησε τις «Ευαίσθητες Χορδές» μου.

Η ισχύς εν τη ενώσει, κυρίες και κύριοι! Σταυρούλα μου σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα.

Ενώ, ανέβασε και μία εντυπωσιακή φωτογραφία, στην οποία κρατά ένα μπουζούκι και παραθέτει απόσπασμα από τη συνέντευξη:

«Άλλοι ονειρεύονται να κάνουν κάτι και μετά το καταφέρνουν, ο Μαζωνάκης πρώτα το έκανε και μετά το ονειρεύτηκε».

Όταν ο φίλος μου, Γιώργος Παυριανός, είπε αυτή την ατάκα η αλήθεια είναι ότι, ενώ στην αρχή πίστεψα ότι με έβαλε σε σκέψη, αμέσως μετά κατάλαβα ότι ήταν αναδρομή και όχι σκέψη…

Γιώργο μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ από «το παιδί της νύχτας» που τότε μου έγραψες κι όλοι ακόμα τραγουδάμε.

«Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές»

Read More

And More