Γιώργος Μπανταδάκης: «Δεν το χωράει ο νους μου αυτό που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ήταν τεράστιο σοκ»

O Γιώργος Μπανταδάκης, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ, «Ο Όρκος» μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου ενώ εστίασε και στον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη των οποίων οι υποθέσεις έχουν πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η επόμενη μέρα μετά το #metoo θα είναι καλύτερη για το θέατρο;

Αν δεν γίνει ούτε με αυτή την περίπτωση, τότε το πράγμα είναι απογοητευτικό. Θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Είναι ξεκάθαρο ότι καταδικάζω τέτοιου είδους ενέργειες. Υπάρχουν ηθοποιοί που έχουν βιώσει τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές και ηθοποιοί που μπορεί να μην έχουμε βιώσει κάτι τόσο αποτρόπαιο, αλλά έχουμε υπάρξει μπροστά σε άσχημες συμπεριφορές, σε απαξιώσεις, σε φωνές και εντάσεις…

Αν λοιπόν όλες αυτές οι τραγικές συμπεριφορές σταματήσουν, θα είναι ευτύχημα. Το θέμα είναι να μην ξεχαστεί να μην ξαναδούμε ανθρώπους να κάνουν τα ίδια. Θέλω να πιστεύω ότι οι νεότερες γενιές που παίρνουν την εξουσία στα χέρια τους, έχοντας βιώσει άσχημα πράγματα, δεν θα συμπεριφερθούν με αντίστοιχο τρόπο.

Είχες συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη όχι, με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχα κάνει κάποια μαθήματα στο θέατρο Αλλαγών, πριν ακόμη μπω στη Δραματική σχολή. Δεν μας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα.

Ήταν σωστός, κάναμε ένα δίωρο μάθημα την εβδομάδα και δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του. Από την άλλη, είχα ακούσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας πολύ δύσκολος άνθρωπος, όχι όμως όλα αυτά που βγήκαν.

Πώς αισθάνθηκες όταν έγιναν γνωστές όλες αυτές οι καταγγελίες εναντίον του Λιγνάδη;

Ήταν μεγάλο σοκ! Όταν μιλάμε για παιδιά, δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Όλο αυτό δεν το χωράει το κεφάλι μου, το να κάνει κάτι τέτοιο σε παιδιά, ξεπερνάει κάθε όριο. Έχω μεγάλη ευαισθησία στο κομμάτι του παιδιού, γιατί ασχολούμαι με τα παιδιά, με την έννοια της θεατρικής αγωγής.

Αυτή την περίοδο μάλιστα, κάνω μια σπουδή πάνω στην ειδική αγωγή που έχει να κάνει με παιδιά τα οποία έχουν κάποιες δυσκολίες, όπως αυτισμό, σύνδρομο άσπεργκερ. Τα φροντίζω και τα αγαπώ και μου φαίνεται αδιανόητο κάποιος άνθρωπος να τα πειράξει.

Ο δημόσιος διασυρμός για τον Φιλιππίδη και τον Λιγνάδη είναι μεγαλύτερη τιμωρία από τη φυλακή;

Για ανθρώπους που έδιναν μεγάλη μάχη για το όνομά τους, που είναι τόσο εγωκεντρικοί και λένε ότι «εγώ είμαι ο καλύτερος ηθοποιός στην Ελλάδα», φαντάζομαι πως το μεγαλύτερο κόστος είναι η διαπόμπευση.

Read More

And More