Γιώργος Νταλάρας: Απαντά γιατί δεν θα γινόταν ποτέ υπουργός αλλά και εκφράζει την άποψή του για τον Γιαν Φαμπρ!

Ο Γιώργος Νταλάρας κράτησε την υπόσχεσή του και θα ξαναπαίξει σύντομα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή. Ο δημοφιλής ερμνευτής, με αφορμή τις εμφανίσεις του, μόλησε στην “Ακτή Πειραιώς” μίλησε στο Secret και στη Σάσα Σταμάτη, για το προσφυγικό, για το αν θα δεχόταν να γίνει υπουργός πολιτισμού και για το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, του οποίου ο γιος είναι παντρεμένος με την κόρη του Γεωργιάννα.

Σε μια οικουμενική κυβέρνηση θα αποδεχόσασταν μια πρόταση να αναλάβετε υπουργός Πολιτισμου;
Όχι, όχι, ποτέ. όπως ξέρετε δεν έχω δεχτεί ποτέ παρά τις προτάσεις, να ασχοληθώ θεσμικά με την πολιτική. Προσέξτε, είναι σημαντικό ένας πνευματικός άνθρωπος, που έχει τα προσόντα, να ασχοληθεί με τον πολιτισμό. Εγώ, όμως, πιστεύω απόλυτα, ότι αυτό το πετραδάκι που συνεισέφερα στον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μου, το προσφέρω πολύ καλύτερα εδώ και 45 χρόνια, μέσα από το τραγούδι, τις μουσικές, τα λόγια, τη συνεχή μελέτη μου, τις συνεργασίες μουκι κυρίως, τον χώρο το βήμα που δίνω σε νέους μουσικούς και τραγουδιστές.

Ποια η άποψή σας για όλο αυτό που συνέβη με τον Γιαν Φαμπρ; Έπρεπε τελικά να παραιτηθεί;
Η αλήθεια έιναι ότι δεν το έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα. Ξέρωότι ο Φαμπρ είναι ένας αξιόλογος και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Βεβαίως όμως, δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεχιστεί ο θεσμός του Φεστιβάλ χωρίς την ελληνική δημιουργία.

Πώς κρίνετε το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο;
Γνωρίζω τον Βασγγέλη Θεοδωρόπουλο ως σκηνοθέτη πολλά χρόνια. Είμαστε ίδια γενιά κι εκτιμώ τις καλλιτεχνικές του επιλογές και την κοινωνική του ευαισθησία. Το Θέατρο του Νέου Κόσμου (σ.σ το οποίο ο κος Θεοδωρόπουλος ίδρυσε) από όσο ξέρω, υπήρξε ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών και αυτό είναι αξιοσημείωτο. Ανέλαβε κάι δύσκολο τελευταία στιγμή, σε συνέχεια ενός πραγματικά επιτυχημένου και ξεχωριστού καλλιτέχνη.


Διάβασε περισσότερα στο Secret που κυκλοφορεί!

Read More

And More