Γιώργος Νταλάρας για Σάκη Ρουβά: «Το παιδί ούτε να εκφράσει δεν μπορεί το “Άξιον Εστί”, ούτε ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει»

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του για τον Σάκη Ρουβά, όταν είχε ερμηνεύει το «Άξιον Εστί».


Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Νταλάρας ανέφερε: «όταν μίλησα στον Σάκη Ρουβά πριν από χρόνια, που τώρα λένε “μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια”, του είπα το εξής. “Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή την φάκα που είσαι! Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο”. Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση! Την περιμένω».

 Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις “ναι αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί”. Κάνατε λάθος.

Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πως γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες! Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος, του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας,

Ενώ τόνισε για τα λεγόμενά του: «Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μην σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις» είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο  Γιώργος Νταλάρας.

Δες επίσης: Γιώργος Νταλάρας: «Κλείνω την πόρτα της ψυχής μου σε ψεύτες και απατεώνες – Δεν θα στρεφόμουν ποτέ κατά ανθρώπων που δουλεύουν»

 

Read More

And More