Γιώργος Θεοφάνους: «Δεν μου έφυγε ποτέ ο πόλεμος, εάν οδηγώ και έχει καταιγίδα, αφήνω το τιμόνι και πιάνω τα αυτιά μου»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά ήταν το βράδυ της Παρασκευής ο Γιώργος Θεοφάνους. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στη σχέση των παιδιών του με την Κύπρο και αποκάλυψε πως δεν έχει πάει μαζί τους στα Κατεχόμενα.

Ακόμα, ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε για τον πόλεμο και αποκάλυψε πως η αδερφή του είχε εγκλωβιστεί στην άλλη πλευρά της Κύπρου, ενώ μίλησε και για τον πατέρα του, τονίζοντας πως δεν αποδέχτηκε ποτέ ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική.

«Τα παιδιά μου πηγαίνουν συνέχεια στην Κύπρο και έχουν επαφή. Χαίρονται πολύ που έχουν και τις δυο υπηκοότητες. Στα Κατεχόμενα δεν τα πήγα βέβαια γιατί αρνούμαι. Πήγαμε μέχρι τα ψευτοσύνορα και τα έφερα πίσω, αρνούμαι να τα πάω. Μου έχει μείνει πάρα πολύ μέσα μου ο πόλεμος, παρότι ήμουν στη νότια πλευρά όταν έγινε ο πόλεμος.

Ίσως επειδή εγκλωβίστηκε η αδελφή μου στην άλλη πλευρά τις μέρες του πολέμου και έπρεπε να πάμε να την φέρουμε. Θυμάμαι πως μπήκα στο αυτοκίνητο με τον μπαμπά μου να πάμε και ήταν περίεργο το συναίσθημα. Δεν σου κρύβω ότι ακόμα, εάν οδηγώ και έχει καταιγίδα με μπουμπουνητά, αφήνω το τιμόνι και πιάνω τα αυτιά μου», είπε και πρόσθεσε: «Μου έχει μείνει αυτό από τους βομβαρδισμούς, δεν μπορώ καθόλου και δεν μου αρέσει καθόλου. Νιώθω πολύ περίεργα. Δεν μου έφυγε ποτέ ο πόλεμος. Ήμουν και στην ηλικία των έξι χρονών που τα θυμάσαι όλα πια» αποκάλυψε ο Γιώργος Θεοφάνους στον Θέμη Γεωργαντά. 

 

Read More

And More