Γιούλικα Σκαφιδά για metoo: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα για όλα αυτά που συνέβησαν»

Η Γιούλικα Σκαφιδά ήταν καλεσμένη του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο Πρωινό, το πρωί της Τρίτης 8/2.

Με αφορμή τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που ξεκινά σε δύο 24ωρα και το γεγονός πως η ίδια είχε συνεργαστεί μαζί του, η Γιούλικα Σκαφιδά είπε: «Αισθάνομαι πολύ άσχημα για όλα αυτά που συνέβησαν αλλά παράλληλα αισθάνομαι και μια ανακούφιση που οι ηθοποιοί, το σινάφι μου να το πω απλά, βρήκε το θάρρος και βγήκε μπροστά και μίλησε γιατί δε πιστεύω ότι αυτά δε συμβαίνουν αυτά.

Έχω και μια απογοήτευση για ανθρώπους που ήξερα, γνώριζα και εκτιμούσα και ξαφνικά είδα μια άλλη πλευρά του εαυτού τους που δε γνώριζα. Έχω και έναν θυμό που οι άνθρωποι επειδή έχουν μια εξουσία θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σώμα τους, το μυαλό τους και την εξουσία τους για να κακοποιούν και να εκβιάζονται κάποιους άλλους ανθρώπους».

«Όσον αφορά δικές μου συγκεκριμένες συνεργασίες δε μπορώ να πω ότι εγώ, δουλεύοντας με έναν άνθρωπο μπορώ να καταλάβω τι κάνει σπίτι του ή στο κρεβάτι του. Σίγουρα είμαστε ένας μικρός χώρος, είμαστε δέκα άνθρωποι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Σίγουρα κάτι έχεις ακούσει, κάτι έχεις δει αλλά όλο αυτό το φάσμα, το μέγεθος των συμβάντων δε μπορούσα να το φανταστώ σε καμία περίπτωση.

Θεωρώ ότι όλοι έχουν δικαίωμα στη μεταμέλεια και την επανένταξη. Οι φυλακές μας λέγονται σωφρονιστικά ιδρύματα γιατί οι άνθρωποι πρέπει να σωφρονιστούν και να βγουν. Δεν είμαι εγώ ικανή να πω ποιος θα ξαναδουλέψει και ποιος όχι. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιους να τους εμπιστευτούν, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο ηθικά πια και αν έχεις κάποιον γνωστό ένα από τα θύματα θα είναι πολύ δύσκολο να πας να δουλέψεις μαζί τους» είπε στη συνέχεια η Γιούλικα Σκαφιδά.

Σε άλλο σημείο η Γιούλικα Σκαφιδά ανέφερε: «Εγώ με αρκετούς ανθρώπους δε δούλεψα από επιλογή γιατί ίσως κάτι είχα ακούσει, κάτι είχα δει, κάτι είχα σκεφτεί. Εγώ όμως είχα και τον μπαμπά μου που τον έπαιρνα τηλέφωνο να βάλει το ενοίκιο γιατί δε θα πάω σε μια δουλειά και το έβαζε. Ήμουν αυτή η περίπτωση. Δεν έχω πίσω μου μια οικογένεια που περιμένει να τραφεί από μένα και να στηριχτεί. Δεν είμαι επομένως η περίπτωση που έπεσα στην ανάγκη. Καταλαβαίνω αυτούς που είχαν την οικονομική ανάγκη να δουλέψουν με κάποια άτομα και δε θα τους κατηγορήσω. Εγώ είχα την πολυτέλεια να επιλέξω γιατί έχω πίσω μου μια οικογένεια που με στήριζε…»

Τέλος, η Γιούλικα Σκαφιδά αποκάλυψε πως στη δική της γενιά είχε περάσει η νοοτροπία πως όσο πιο αυστηρός είναι ο σκηνοθέτης τόσο καλύτερος γίνεσαι σαν ηθοποιός κάτι που πλέον έχει πάψει να ισχύει. Μάλιστα όπως είπε έχει βρεθεί και η ίδια σε δουλειά που πέρασε πολύ δύσκολα και στην οποία βίωσε λεκτική βία. Το αποτέλεσμα σε εκείνη την παράσταση μπορεί να ήταν εξαιρετικό όπως είπε αλλά πλέον έχει αποφασίσει ότι πρώτο της μέλημα είναι να περνάει καλά στη δουλειά.

«Δε με ενδιαφέρει να κάνω μια καλή παράσταση και να φάω μετά όλα τα λεφτά στον ψυχολόγο γιατί θα έχω δεινοπαθήσει» είπε η ηθοποιός.

Read More

And More