Γνωστές Ελληνίδες – μοντέλα, μεταναστεύουν σε τουρκικές πασαρέλες!

Μπορεί σε εμάς να έρχονται πολλά τούρκικα σίριαλ και να κάνουν επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση, όμως στην Τουρκία πάνε όλο και περισσότερες καλλίγραμμες Ελληνίδες για να βρουν δουλειά με περισσότερα λεφτά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος” ολοένα και πιο πολλά μοντέλα αναχωρούν με προορισμό την Τουρκία για να κάνουν δουλειές στο χώρο της μόδας, αφού στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν πλέον. Πανέμορφες αλλά και καλλίγραμμες Ελληνίδες περπατούν στις τουρκικές πασαρέλες και διαφημίζουν μεγάλες καμπάνιες τουρικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη μόδα.

Ας δούμε μερικές Ελληνίδες…

Η 20χρονη Ντένια Αγαλιανού μίλησε για ποιο λόγο αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα: “Αποφάσισα να δουλέψω στην Κωνσταντινούπολη επειδή τα χρήματα ήταν τριπλάσια από ό,τι στην Ελλάδα. Αν π.χ. ένας “κατάλογος” δίνει σε κάποιο μοντέλο 250 ευρω, εκεί το ποσό ξεπερνάει τα 850 ευρώ. Σας αναφέρω τον μέσο όρο, γιατί πάντα το κασέ εξαρτάται από το μοντέλο, τον πελάτη κ.ά. Επίσης στην Τουρκία αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλές δουλειές. Είναι πραγματικά μια κοντινή, συμφέρουσα αγορά.”

Το μοντέλο Ανδρεανή Τσάφου αποφάσισε να δουλέψει στην Τουρκία γιατί οι δουλειές γύρω από την μόδα είναι πολλές και συμφέρουσες: “Στην Ελλάδα δεν δίνονται επαγγελματικές ευκαιρίες αυτή την εποχή. Αντίθετα εκεί γίνονται πολλές δουλειές. Αν και δούλεψα καλά, η αγορά της Τουρκίας δεν ικανοποίησε τους στόχους μου. Το θετικό ήταν ότι οι αμοιβές δίνονται αμέσως. Οι πληρωμές γίνονται σε δολάρια και κατά τη μετατροπή σε ευρώ διαπίστωσα ότι δεν με συμφέρει. Ομως αυτή την εποχή δεν απορρίπτω καμία δουλειά.”

Το γνωστό μοντέλο Κάτια Δέδε που ετοιμάζει βαλίτσες και θα πάει στην Τουρκία στο τέλος του μήνα δήλωσε: “Είναι μια αγορά που δεν με φοβίζει καθόλου. Αλλωστε ήμουν εκεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Είχα προγραμματίσει να κάτσω δύο εβδομάδες και τελικά έμεινα έναν μήνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τις δουλειές που έκανα εκεί και αυτήν τη στιγμή η Τουρκία αποτελεί εγγύηση για τα μοντέλα. Δηλαδή γνωρίζω ότι θα πάω και θα δουλέψω, δεν ρισκάρω. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Αν στη Ελλάδα γίνονται δύο κάστινγκ μέσα σε μια εβδομάδα, εκεί πηγαίνω σε πέντε κάθε μέρα.”

Τέλος το μοντέλο Ιωάννα Ντέντη εξηγεί ότι η φύση της δουλειάς του μοντέλου είναι τέτοια ώστε χρειάζεται να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι: “Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που μια τόσο δύσκολη εποχή έχω δουλειά και μπορώ να στηρίζω και την οικογένειά μου. Στην Τουρκία ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα. Αλλωστε εργάστηκα πολύ καλά εκεί. Εκανα φωτογραφήσεις για καταλόγους, editorials σε μεγάλα περιοδικά μόδας και δεν έχω κανένα παράπονο. Οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα φιλικοί, αλλά δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο τόπος καταγωγής, αρκεί να πληροίς τις προϋποθέσεις για τη δουλειά. Χρειάζεται να ταξιδεύουμε συνέχεια, ειδικά αυτή την εποχή που δεν υπάρχει δουλειά στη χώρα μας.”

Read More

And More