Γοητευμένη από την 8χρονη Αγάπη που μιλάει 8 γλώσσες η Μαριάννα Βαρδινογιάννη! Βίντεο

Μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλαν σήμερα 43 μικροί φίλοι της από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Μαθητές από 8 έως 16 χρονών που με τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους αποδεικνύουν ότι η τρίτη γενιά της «ελπίδας» είναι εδώ!

Ο λόγος για την 15χρονη Μαριάννα Κωστελέτου, τον 11χρονο Αχιλλέα Φράγκο, την 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου και σαράντα παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη παρουσίασε τα παιδιά.

Η 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου, κόρη των Ισαάκ Κοσμίδη και Αργυρώς Πατεροπούλου, πρόσφατα εμφανίστηκε στην τηλεόραση και δήλωσε πως θέλει να γίνει γιατρός Ογκολόγος όταν μεγαλώσει για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά στο Νοσοκομείο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καταφέρνοντας έτσι αυτό που πολλοί χρειάζονται χρόνια για να το ανακαλύψουν: Να βρει ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή της. Και αυτός ο σκοπός εμπεριέχει μέσα του την ετοιμότητα για σκληρή δουλειά, την επιθυμία για προσφορά στον συνάνθρωπο και τη βαθιά ευαισθησία ενός κοριτσιού της Ελλάδας του 2015.

Την μικρή Αγάπη την έχουμε γνωρίσει μέσα από την εκπομπή Tatiana Live όπου βρέθηκε μαζί με τη μητέρα της και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και για την αγάπη της για τις ξένες γλώσσες. Θυμήσου εδώ!

Η Μαριάννα Κωστελέτου, κόρη των Φίλιππου Κωστελέτου και Κατερίνας Φλέγκα, ζει και σπουδάζει στο Λονδίνο, αλλά κατάφερε μέσα από τα καλοκαίρια της στην Κέρκυρα, να κρατάει ζωντανή την αγάπη της για την πατρίδα της και τις παραδόσεις της και να γράψει ένα βιβλίο για τα παιδικά παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα, στο Βυζάντιο και στην σημερινή εποχή. Τα στοιχεία της έρευνάς της τα συμπεριέλαβε σ’ ένα πανέμορφο βιβλίο που παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν και σε αναμνήσεις από τη δική μας παιδική ηλικία. Το βιβλίο της το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», και της πρόσφερε τα συγγραφικά δικαιώματά του και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του.

Ο 11χρονος Αχιλλέας Φράγκος, γιος των Γιάννη και Ζελιάνας Φράγκου, έδωσε σάρκα και οστά- μέσα από ένα συναρπαστικό comic- στον αυριανό κόσμο της φαντασίας του. Εκεί όπου το καλό νικάει το κακό! Εκεί όπου η αγάπη για περιπέτεια γίνεται έμπνευση και οι οικογενειακές αξίες διαφαίνονται ως πυξίδα του μικρού συγγραφέα. Ο Αχιλλέας πραγματοποίησε ένα όνειρο που σίγουρα ονειρεύονται πολλά παιδιά της ηλικίας του. Να φτιάξει το δικό του comic. Είναι συγκινητικό όμως που το αφιέρωσε στην «ΕΛΠΙΔΑ», μαζί με τα συγγραφικά δικαιώματα και μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, και έκανε το όνειρό του μέσον για να βοηθηθούν παιδιά που ήταν λιγότερο τυχερά και να πάρουν δύναμη. Τη δύναμη του σούπερ ήρωα που φωλιάζει μέσα τους.

Οι 40 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μοσχάτου δημιούργησαν με μεράκι πραγματικών καλλιτεχνών 36 εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες, τους οποίους πρόσφεραν στον Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Και δεν στέκονται εκεί. Επισκέπτονται συχνά τον Ξενώνα, συμμετέχουν στις γιορτές του και στηρίζουν τα παιδιά με καρκίνο που ζουν σε αυτόν.


Αγάπη Κοσμίδου, κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Δέσποινα Λάτση, Αχιλλέας Φράγκος, Μαριάννα Κωστελέτου, Σάκης Ρουβάς, Μαρία Κομνηνού

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Σάκης Ρουβάς ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από τα 2 βιβλία που παρουσιάστηκαν, στάθηκε στο ρόλο των παιχνιδιών για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών από τα αρχαία χρόνια και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους εμπειρίες από τη δική του παιδική ηλικία. Συνεχάρη με τη σειρά του τα παιδιά και τόνισε και αυτός πόσο ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνουν ως νέα γενιά στην Ελληνική κοινωνία. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ άλλωστε είναι πάντα κοντά στα παιδιά και έχει τονίσει πολλές φορές ότι αποτελούν το μέλλον του κόσμου.


Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More