Κυπριακές πίτες με ρεβίθια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό snack με “σπασμένα” ρεβίθια, σπανάκι και ανατολίτικα μπαχαρικά

Συστατικά

  • 400 gr βρασμένα ρεβίθια
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • 2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 6 φλ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 6 κυπριακές πίτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Ζέστανε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδια για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τις πιπεριές, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι και σοτάρισε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και τα πολτοποιημένα μαζί με τα ατόφια ρεβίθια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σπανάκι και ανακάτεψε για τρία λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Μοίρασε το μείγμα στις πίτες που έχεις ανοίξει σαν “τσέπες” και σέρβιρε.

Read More

And More