Παξιμαδάκια αμυγδάλου

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η δημιουργός του onceuponachef.com και σεφ Jenn Segal σου προτείνει μια εύκολη συνταγή για τον απογευματινό σου καφέ.

Συστατικά

  • 2,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
  • 1 κ.γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλ. τριμμένο γλυκάνισο
  • 10 κ.σούπας βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 3/4 φλιτζ. αμύγδαλα με τη φλούδα, ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
  • Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ρηχά ταψιά.
  • Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το σιμιδγάλι, το μπέικιν, το αλάτι και το γλυκάνισο.
  • Χτύπα στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε τα αυγά, ένα τη φορά.
  • Ρίξε τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  • Ρίξε το αλεύρι και μετά τα αμύγδαλα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα.
  • Αλεύρωσε ελαφρά τα χέρια σου και χώρισε τη ζύμη στα δύο, πατώντας την να γίνει σαν δίσκος.
  • Τύλιξε κάθε κομμάτι με πλαστική μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 15 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βγάλε από το ψυγείο και χώρισε κάθε δίσκο σε δύο κομμάτια.
  • Σχημάτισε με κάθε κομμάτι από ένα μακρόστενο φρατζολάκι και βάλε κάθε κομμάτι στο ταψί.
  • Άφησε αρκετό κενό μεταξύ τους.
  • Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι να δεις να ροδίζουν οι άκρες σε κάθε κομμάτι ζύμης.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν 20 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν, κόψε κάθε φρατζολάκι διαγώνια σε χοντρά κομμάτια ώστε να σχηματίσεις παξιμάδια.
  • Βάλε τα παξιμάδια σου με τη φαρδιά πλευρά προς τα κάτω σε ταψί χωρίς να αφήσεις κενά μεταξύ τους και ψήσε για 5-7 λεπτά να ροδίσουν λίγο ακόμη.
  • Βγάλε από το φούρνο, αναποδογύρισέ τα και ψήσε άλλα 5 λεπτά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να αποθηκεύσεις τα παξιμάδια σου σε κουτί μέχρι και ένα μήνα.

Read More

And More