H Σάντυ Κουτσοσταμάτη στο TLIFE: Η όμορφη ψυχολόγος αποκαλύπτει ότι πάει στον… ψυχολόγο, τα μυστικά της διατροφής της και γιατί κατεβαίνει στις εκλογές!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη έχει χαρακτηριστεί ως η πιο όμορφη ψυχολόγος της Ελλάδας και όχι άδικα! Επαγγελματίας, μητέρα και σύζυγος προσπαθεί να τα προλαβαίνει όλα και όπως φαίνεται τα καταφέρνει σε όλα πολύ καλά! Δυναμική και αγωνίστρια αποφάσισε να κατέβει στις Περιφερειακές εκλογές στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα και να διεκδικήσει την ψήφο των συμπατριωτών της έχοντας όνειρο να προσφέρει στα κοινά και με αυτό τον τρόπο!

Σήμερα η Σάντυ Κουτσοσταμάτη, μιλάει στο ΤLIFE, για την απόφασή της να κατέβει στις εκλογές, για το όραμά της, μιλάει για τη σχέση της με τον σύζυγό της για τα παιδιά της και αποκαλύπτει πως χρειάζεται και εκείνη κάποιες στιγμές να επισκεφθεί τον ψυχολόγο της! Μας αποκαλύπτει όμως και τα μυστικά που την βοηθούν να διατηρεί τις άψογες αναλογίες της!

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Πώς γεννήθηκε η ιδέα να “κατέβεις” στις περιφερειακές εκλογές;

Πάντα υπήρχε η εσωτερική ανάγκη να βοηθάω σε ό,τι αφορά στο παιδί, στην οικογένεια και στην ψυχική υγεία. Μάλλον γι’ αυτό επέλεξα και το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική μέχρι που μου έκανε την πρόταση ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μας συνδέει και μια πολυετής γνωριμία. Έτσι λοιπόν, μετά από σκέψη και συζητήσεις με την οικογένεια μου πήρα την απόφαση να κάνω το βήμα αυτό με μοναδικό μου κίνητρο να βοηθήσω όσο μπορώ και φυσικά να ζήσω αυτή την εμπειρία.

Με ποιο τομέα θα ήθελες να ασχοληθείς όταν εκλεγείς;

Με τον κοινωνικό τομέα. Οι νέες μητέρες, οι έφηβοι, τα μικρά παιδιά, η ψυχική υγεία σε όλους τους τομείς. Ήδη έχουμε σκεφτεί να δημιουργήσουμε ένα κέντρο απεξάρτησης των εφήβων από το ίντερνετ, να ενισχύσουμε και να δημιουργήσουμε κέντρα θηλασμού και τράπεζες μητρικού γάλατος. Είναι ένας τεράστιος τομέας όπου η προσφορά και η ανάπτυξη είναι ατελέσφορες. Η σημαντικότερη επένδυση μιας κοινωνίας είναι τα μικρά παιδιά, οι έγκυες και οι νέες μητέρες. Η μέριμνα που αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας μπορεί να προστατέψει το παιδί, τον έφηβο αλλά και τους ενήλικες που είτε είναι είτε κάποια στιγμή θα γίνουν γονείς.

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

 Τι ονειρεύεσαι να κάνεις για την περιφέρεια που θεωρείς υπάρχει πρόβλημα;

Η υπάρχουσα ομάδα του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι μια επιτυχημένη ομάδα και ο δικός μου ρόλος θα είναι να ενισχύσω το έργο της, κυρίως μέσα από την ιδιότητά μου. Έχουμε ήδη πολλές ιδέες και ως πολίτης χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική σκηνή της χώρας που δίνουν τόση βάση στον κοινωνικό τομέα. Ο πυρήνας της κοινωνίας μας είναι τα παιδιά, οι γονείς, οι νέες μητέρες που χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη, η οικογένεια, οι ευπαθείς ομάδες. Ένας ισορροπημένος ψυχικά υγιής άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει, να αποδώσει επαγγελματικά , να διαπρέψει και να μεταδώσει την ίδια φιλοσοφία και στα παιδιά του.

Πόσο εύκολο είναι για μια επαγγελματία και μητέρα να ξεκινά μια “προεκλογική εκστρατεία”;

Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται αγώνας και οργάνωση. Όμως η οικογένειά μου με στηρίζει και όλα γίνονται ευκολότερα.

Στο γάμο σου ζηλεύεις εσύ πιο πολύ ή ο σύζυγός;

Εγώ νομίζω εκείνος κ εκείνος νομίζει εγώ…

Έχεις μπει στον πειρασμό να ψάξεις κινητό του συντρόφου σου;

Αν μπεις σε μια τέτοια λογική βάζεις ένα επιπλέον άγχος στη ζωή σου.

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Λόγω του επαγγέλματός σου έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, εσύ, έχεις νιώσει ποτέ “αδύναμη” ψυχολογικά; Και αν ναι πως το αντιμετώπισες;

Φυσικά και έχω νιώσει. Υπάρχει κάποιος που δεν έχει νιώσει αδύναμος. Είναι σημαντικό να βιώνεις και αδυναμία για να μπορείς να εκτιμήσεις τη δύναμη σου αργότερα. Όταν λοιπόν το αισθάνομαι επισκέπτομαι και εγώ τη δική μου ψυχολόγο, η οποία βοηθά και στη σχέση με τον άντρα μου. Κάποιες φορές πηγαίνουμε και μαζί.

Το γεγονός ότι είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα σε βοήθησε στη ζωή σου ή σου δημιούργησε πρόβλημα;

Προσπάθησα να μην πέσω στην παγίδα και να μην εστιάσω στην εμφάνιση (όποια κι αν ήταν αυτή). Έτσι, ακόμη κι αν αντιμετώπισα προκατάληψη, το οποίο έχει συμβεί αρκετές φορές, το προσπερνάω και συνεχίζω τον δρόμο μου.

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Είσαι αυστηρή μαμά; Ή αφήνεις αυτό το ρόλο για τον… μπαμπά;

Έχουμε μια κοινή γραμμή στα παιδιά μας. Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει το ρόλο του αυστηρού. Η αυστηρότητα για εμάς είναι η σταθερότητα. Προσπαθούμε να είμαστε σταθεροί όσο μπορούμε στα λεγόμενα και στις πράξεις μας απέναντί τους.

Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Έχεις ένα υπέροχο κορμί! Αποκάλυψε στις αναγνώστριες του TLIFE τα “μυστικά” της διατροφής και της γυμναστικής σου!

Ευχαριστώ πολύ! Η γυμναστική τα τελευταία χρόνια έχει ελαττωθεί δραματικά δυστυχώς. Οι κανόνες που τηρώ στη διατροφή μου είναι

1) Να τρώω κάθε 3-4 ώρες
2)Πίνω νερό πριν το κάθε γεύμα
3)Δεν μπερδεύω τους υδατάνθρακες
4)Δεν μου αρέσουν τα αναψυκτικά και δεν πίνω αλκοόλ
5)Πέντε στις επτά φορές δεν τρώω το βράδυ υδατάνθρακα όπως ρύζι, ψωμί, πατάτες, δημητριακά
6)Δεν στερούμαι! Αν πραγματικά θέλω να φάω κάτι το εντάσσω στη διατροφή μου. Δεν υπάρχουν «απαγορευμένες τροφές».

Read More

And More