Η 17χρονη Ιωάννα νόσησε από κορονοϊό και έμεινε 20 ημέρες στην εντατική: “Ο πυρετός ανέβηκε στο 40 και 40,5 και δεν έπεφτε” (video)

Τη συγκλονιστική ιστορία μιας 17χρονης που νόσησε το καλοκαίρι από κορονοϊό παρουσίασε χθες το πρωί η Μάριον Μιχελιδάκη, στην εκπομπή της στην ΕΡΤ1 «Κάτι τρέχει με τη Μάριον».

Το νεαρό κορίτσι που έμεινε για 40 ημέρες στο νοσοκομείο, 20 από αυτές διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, προχώρησε σε μια εξομολόγηση που προκαλεί ανατριχίλα.

 «Αρχικά, ήμουν πολύ κουρασμένη. Είχα περάσει μια χρονιά από Πανελλήνιες και το καλοκαίρι δεν το ευχαριστιόμουν. Ξεκίνησα προπονήσεις, ώσπου άρχισα να ανεβάζω δέκατα που φαντάστηκα ότι είναι από την κούραση. Ο πυρετός ανέβηκε στο 40 και 40,5 και δεν έπεφτε. Πήγα σε νοσοκομείο να κάνω το τεστ, το έκανα και βγήκε αρνητικό. Συνέχισα να έχω πυρετούς και πήγα σε ιδιωτική ιατρό» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες μετά και ενώ ο πυρετός όσο βρισκόταν στο σπίτι δεν έπεφτε, οι γονείς της αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στο ΑΧΕΠΑ: «Φτάσαμε ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ. Κατευθείαν κοιμήθηκα. Τις πρώτες ημέρες ήμουν όπως σε μία άλλη αρρώστια. Δεν πεινούσα, δεν είχα όρεξη, ζαλιζόμουν και την τελευταία ημέρα πριν διασωληνωθώ, είχα κάνει κι εμετό».

Όλο το διάστημα, που η 17χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο δεν μπορούσε-όπως ήταν φυσικό- να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της: «Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να ήταν κοντά μου. Μόνο με τηλέφωνο. Πίστευα ότι θα κάτσω λίγο καιρό στο νοσοκομείο, οπότε για εμένα δεν ήταν δύσκολο».

Στην πρωινή εκπομπή, μίλησε και ο πατέρας της νεαρής κοπέλας. «Η εμπειρία ήταν χειρότερη της ζωής μας. Ήταν ένα χρονικό διάστημα, που επεναπροσδιορίσαμε κάποιες αξίες στη ζωή μας. Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός που η ζωή του παιδιού μου έπεσε στα χέρια άριστων ανθρώπων».

Δες το βίντεο:

Read More

And More