Η Lidl Ελλάς βραβεύτηκε ως κορυφαίος εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη για 5η χρονιά

Σούπερ μάρκετ. Το, αμέσως επόμενο από το σπίτι μας, μέρος που περάσαμε τον περισσότερο χρόνο την προηγούμενη χρονιά. Το μέρος που αναδείχθηκε στην πιο ασφαλή μας βόλτα. Το μέρος που θες να βρίσκεις πάντα όσα λείπουν από τα ντουλάπια σου. Το μέρος που αισθάνεσαι ότι φροντίζει τόσο τις δικές σου ανάγκες, όσο και των εργαζομένων του, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μας εξυπηρετήσουν. Ήξερες ότι για το τελευταίο η Lidl Ελλάς βραβεύτηκε ως “Κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη” από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, συνεχίζοντας την πενταετή της παράδοση στο συγκεκριμένο θεσμό;

Λίγα λόγια για τον θεσμό
Οι εταιρίες που λαμβάνουν την πιστοποίηση “Top Employer”, εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να πληρούν μία σειρά κριτηρίων, επιδιώκουν να θέτουν τους εργαζομένους τους στην “καρδιά” της δράσης τους, να τους αξιολογούν ως κινητήριο μοχλό της επιχειρηματικής και παραγωγικής τους δύναμη, να τους σέβονται, να δημιουργούν για τους ίδιους ένα υποδειγματικό περιβάλλον εργασίας που θα τους παρακινεί να δίνουν σε καθημερινή βάση τον καλύτερο τους εαυτό. Φέτος, λοιπόν, το Top Employers Institute εντόπισε και βράβευσε πάνω από 1.600 κορυφαίους εργοδότες από 120 χώρες και εδάφη σε 5 ηπείρους του πλανήτη μας.

Τι έκανε τη Lidl Ελλάς να ξεχωρίσει;
Αφουγκράζοντας τις παραπάνω πληροφορίες, συνειδητοποιείς ότι η συγκεκριμένη βράβευση είναι ίσως ακόμα πιο σπουδαία από ότι πίστευες αρχικά. Ποιες, όμως, πρωτοβουλίες την έκαναν να αποσπάσει τον τίτλο αυτό;

  • Η επένδυση της σε θέματα εκπαίδευσης των εργαζομένων της. Πρόκειται για μία στρατηγική απόφαση, βασισμένη στη σκέψη ότι όσες περισσότερες ικανότητες έχουν αναπτύξει οι εργαζόμενοι μίας επιχείρησης, τόσο περισσότερο αποδοτικοί είναι. Έτσι, λοιπόν, με προσοχή και σύνεση, η Lidl Ελλάς, δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους εργαζομένους της, ώστε όλες οι ομάδες του προσωπικού να έχουν στη διάθεση τους τόσο τα απαραίτητα “εργαλεία”, όσο και τις ευκαιρίες. Το “μάθημα βελτίωσης” ξεκινάει από online συστήματα εκπαίδευσης και φθάνει μέχρι προγράμματα ανάπτυξης ηγετών νέας γενιάς και πρόσβαση στην πλατφόρμα του LinkedIn Learning, την πιο σημαντική για αξιολόγηση βιογραφικού και εύρεση εργασίας.
  • Η συνεχής φροντίδα για την ευημερία των εργαζομένων. Από το ποδαρικό του, το 2020, έδειξε ότι δεν θα είναι μία εύκολη χρονιά. Η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα μας και ανέδειξε την υγεία ως το πολυτιμότερο αγαθό, εκείνο που δεν πρέπει να παραμελούμε και να θεωρούμε δεδομένο. Προκειμένου να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων της όσο και εμάς των ιδίων, η βραβευμένη εταιρία προχώρησε σε μία σειρά προστατευτικών μέτρων και την άμεση εφαρμογή τους από την πρώτη “έκρηξη” της πανδημίας.
  • Η άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα εργασίας. Από τα μέσα περίπου της προηγούμενης χρονιάς, ο τρόπος που δουλεύουμε άλλαξε με τις δουλειές γραφείου να μεταφέρονται στο… σπίτι. Για το καλό μας. Από την πρώτη στιγμή, η Lidl Ελλάς προχώρησε σε ψηφιοποίηση των HR διαδικασιών, προτάσσοντας την εξ αποστάσεως εργασίας ως έναν από τους σημαντικότερους τρόπους προστασίας των εργαζομένων της. 
  • Το ενδιαφέρον της για την ψυχολογική υποστήριξη των εργαζομένων. Αρκετοί ειδικοί αναφέρουν ότι η ψυχολογία έχει άμεση σχέση με την επιτυχία μας στον επαγγελματικό στίβο. Έχοντας αυτό στο σκεπτικό της, η Lidl Ελλάς, εγκαινίασε τον Μάρτιο του 2020, ενεργή 24ωρη γραμμή υποστήριξης για το προσωπικό της. 

Τα άμεσα σχέδια
Και οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ! Η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρίας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επενδύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ στην εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων της, και πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα και δράσεις ευημερίας για τους εργαζομένους της, σύμφωνα με τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό της. 

Την ίδια στιγμή, κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε στην αγορά η πανδημία του κορονοϊού, προγραμματίζει προσλήψεις σε μία πληθώρα θέσεων και ειδικοτήτων, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ελληνική αγορά, διατηρώντας του ήδη υπάρχοντες μισθούς στο ακέραιο. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κινητήριος δύναμη της εταιρίας είναι οι άνθρωποι της. 

Με το βλέμμα στο μέλλον
Λένε ότι η οικοδόμηση ενός πετυχημένου μέλλοντος ξεκινάει από το παρόν. Έτσι, το 2021, η Lidl Ελλάς θέτει δύο στόχους – προτεραιότητες: θέματα Diversity and Inclusion και διττής εκπαίδευσης. Όσον αφορά το πρώτο, η γυναίκα αναδεικνύεται, γκρεμίζοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο ταμπού πολλών δεκαετιών, σε θεμελιώδη λίθο επιτυχίας της εταιρίας. Ήδη, σήμερα, υπάρχουν 40% γυναίκες σε επίπεδο Μελών της Διοίκησης, 66% γυναίκες στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, με ίσο μισθό με τους άνδρες συναδέλφους τους σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, δίνοντας έμφαση στην περαιτέρω ενδυνάμωση των γυναικών στελεχών, παρέχοντας τους ίσες ευκαιρίες εξέλιξης. 

Παράλληλα, προχωρά στην υλοποίηση μίας πραγματικά σπουδαίας ιδέας, καινοτομώντας σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να τους στηρίξει έμπρακτα και να δημιουργήσει μία πόρτα για όλους στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας υψηλές απολαβές και γρήγορη εξέλιξη. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ταξίδι προς την επιτυχία και τις επόμενες βραβεύσεις συνεχίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.team.lidl.gr