Interview!

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο TLIFE: «Δεν ήμουν τόσο δοτική στις σχέσεις μου» – Ο σύντροφός της και οι αισθητικές επεμβάσεις

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έχει διανύσει χιλιόμετρα στην επαγγελματική της καριέρα και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και ταλαντούχες ηθοποιούς με πολλές επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο.

Παράλληλα, ζει την απόλυτη ευτυχία στην προσωπική ζωή, καθώς τους τελευταίους μήνες είναι ερωτευμένη με τον επιχειρηματία Κυριάκο Σκούρα, στο πρόσωπο του οποίου έχει βρει έναν ιδανικό σύντροφο.

Με αφορμή τη νέα παράσταση «Γείτονες από πάνω» που πρωταγωνιστεί, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο TLIFE! Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την προσωπική ζωή της και τον σύντροφό της Κυριάκο Σκούρα, αλλά και για την υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Γείτονες από πάνω». Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και τον ρόλο σας.

Οι «Οι Γείτονες από πάνω» είναι μια ισπανική, ξεκαρδιστική κωμωδία. Έχει γίνει ταινία και ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Goya. Είναι μια ταινία που αφορά όλους μας γιατί μιλάει για τον γάμο και τις σχέσεις, πράγματα που μας απασχολούν όλους τους ενήλικες τουλάχιστον.

Η «Άννα Μαρία» που υποδύομαι εγώ είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σταρόβα, ένα ζευγάρι που μετά από δεκαπέντε χρόνια γάμου έχουν ρουτινιάσει, μαλώνουν συνέχεια, αποφεύγουν να επικοινωνούν, το σεξ είναι σπάνιο.

Έχουν τα συμπτώματα που μετά από αρκετά χρόνια ένα ζευγάρι μπορεί να παρουσιάσει. Από την άλλη… οι γείτονες από πάνω έχουν μια πολύ έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, την οποία εμείς ακούμε και καταβάθος εγώ ζηλεύω πάρα πολύ.

Σας έχουν τύχει εσάς… θορυβώδεις γείτονες; 

Όχι, όχι δεν μου έχει τύχει ποτέ! (γελάει) Μάλλον μένω σε καλά ηχομονωμένα σπίτια. Δεν θέλω να φαντάζομαι ότι οι γείτονές μου δεν έχουν σεξουαλική ζωή.

Έχετε βιώσει σε παλαιότερη σχέση σας αυτή την ρουτίνα;

Σε τέτοιο βαθμό όπως το ζευγάρι στην παράσταση μετά από δεκαπέντε χρόνια γάμου όχι… Βέβαια και εγώ στις σχέσεις μου επειδή ασχολούμαι πολύ με τη δουλειά, βάζουμε τη σχέση σε δεύτερη μοίρα. Δεν τη δουλεύουμε τι σχέση, ενώ τελικά οι σχέσεις θέλουν πάρα πολύ δουλειά για να ανθίσουν και να μπορέσουν να μακροημερεύσουν. Οπότε ίσως και εγώ σε προηγούμενες σχέσεις μου να μην ήμουν τόσο δοτική, με την έννοια να δουλεύω τη σχέση περισσότερο.

Αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να επιλέξετε μόνο ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση, τι θα διαλέγατε;

Το θέατρο, εννοείται. Το θέατρο είναι η απόλυτη τέχνη της υποκριτικής. Στο θέατρο γίνεσαι ηθοποιός, εκεί ζυμώνεσαι ως ηθοποιός και εκεί αποδεικνύεις αν αντέχεις στον χρόνο να είσαι ηθοποιός. Εάν δεν διαθέτεις εφόδια κατάλληλα για τη σκηνή, η σκηνή σε πετάει μόνη της δυστυχώς.

Είστε πολλές δεκαετίες στον χώρο της υποκριτικής. Εσάς σας έχει τύχει κάποιο περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς;

Σε καμία γυναίκα σε οποιονδήποτε χώρο δεν έχει αποφύγει έστω και κάτι μικρό. Από τα σούπερ μάρκετ μέχρι τις τράπεζες οι γυναίκες κάτι έχουν δεχτεί. Απλά ο δικός μας χώρος είναι πιο προβεβλημμένος και επειδή και εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μία αυτοκάθαρση για αυτό φανήκαμε περισσότερο. Μου έχουν συμβεί και σε μένα διάφορα πράγματα αλλά ήταν διαχειρίσιμα. Μπόρεσα να τα διαχειριστώ, δεν ήταν τέτοιας εμβέλειας.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και ανατρέχοντας στις συνεργασίες σας υπάρχει κάποια για την οποία έχετε μετανιώσει;

Υπάρχει μία συνεργασία που έχω μετανιώσει. Είχα δεχτεί πίεση τέτοιου είδους… Στο ερωτικό κομμάτι και εφόσον δεν έκανα κάτι, δέχτηκα bullying πολύ άσχημο στη σκηνή.

Έχετε απασχολήσει αρκετά τα μέσα με τη νέα σας σχέση με τον Κυριάκο Σκούρα. Θα σκεφτόσασταν έναν τρίτο γάμο;

Δεν είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Για μένα είναι πιο σημαντική η συντροφικότητα. Από εκεί και πέρα αν προκύψει δεν είμαι και αρνητική. Δεν το σκέφτομαι καθόλου.

Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στον νέο σας σύντροφο;

Ο Κυριάκος είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, με πάρα πολύ χιούμορ, πάρα πολύ δοτικός και τρυφερός. Όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους μου τους φίλους. Όποιον θεωρώ εγώ οικογένεια μου, είναι και για εκείνον το ίδιο. Θαυμάζω σε εκείνον ότι παρά την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία που την έκανε μόνος του, χωρίς δάνεια, τίποτα, μόνο με πολύ σκληρή εργασία, κάθε μέρα ξυπνάει στις 7 το πρωί και είναι μέσα στην ενέργεια και την τρελή χαρά να πάει στη δουλειά του. Έχει εφηβική ψυχή.

Είστε μία γυναίκα πολύ γοητευτική. Τώρα που είναι γνωστό ότι είστε σε σχέση, σας φλερτάρουν;

Πολύ λιγότερο απ’ ό,τι παλιά!

Ποια είναι η σχέση σας με τον χρόνο; Είστε υπέρ ή κατά των αισθητικών παρεμβάσεων;

Δεν είμαι η γυναίκα που θα χαρώ κιόλας αν δω κάποια καινούργια ρυτίδα. Οι γυναίκες μας αρέσει να βλέπουμε τον εαυτό μας περιποιημένο. Φυσικά θα υπάρξει η φθορά του χρόνου. Αν υπάρξει μια τέτοια φθορά που δεν μπορώ να την αντέξω, που δεν μου αρέσω καθόλου όχι δεν είμαι κατά των επεμβάσεων. Αυτό που με φοβίζει είναι η παραμόρφωση.

Στο παρελθόν είχα πάει σε έναν πλαστικό για να φτιάξω μια σακουλίτσα κάτω από το μάτι και μου είπε ναι εννοείται θα το φτιάξουμε, και το στήθος και θα κάνουμε και ένα ενδοσκοπικό να τραβήξουμε το μέτωπο μέσα στο τριχωτό της κεφαλής. Έφυγα ρετάλι! Πάω σε άλλον γιατρό, πολύ τρυφερός και καλός και μου είπε ότι σε δέκα χρόνια θα εμφανιστεί ξανά το θέμα που είχα. Το έκανα και μετά από δέκα χρόνια πήγα ξανά. Έχω ακόμη τον ίδιο γιατρό, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό το που θα απευθυνθείς τελικά.

Η υπόθεση της Πάτρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Βλέπουμε συναδέλφους σας να τοποθετούνται δημόσια. Εσείς πώς το σχολιάζετε;

Είμαστε όλοι παγωμένοι. Δεν μπορώ να το συλλάβω. Πάω να το σκεφτώ και δεν μπορώ, ανατριχιάζω. Μιλάμε για τέρας!

Read More

And More