Η “Αλέξις” από το “Νησί” μιλά στο “Τ-Life” !

Με μία εβδομάδα καθυστέρηση , – λόγω της διακαναλικής συνέντευξης του Πρωθυπουργού – βγαίνει απόψε το βράδυ στον αέρα απο το Mega, το τρίτο επεισόδιο του “Νησιού” …Οπως καταλαβαίνετε, αυτή η μικρή …καθυστέρηση έχει αυξήσει την προσμονή των φίλων της σειράς που περιμένουν πως και πως για να δουν την συνέχειά της.

Με αφορμή ,λοιπόν, αυτό το τρίτο επεισόδιο, εμείς είπαμε να μιλήσουμε με μία απο τις πρωταγωνίστριες της σειράς ,η οποία κρατά ήδη έναν βασικό ρόλο, ενώ στα προσεχή επεισόδια θα την δούμε να κρατά ακόμα έναν ρόλο και μάλιστα αυτή την φορά ακόμα βασικότερο.

Ο λόγος ; Ο λόγος για την ταλαντούχα ηθοποιό Ευγενία Δημητροπούλου, η οποία υποδύεται την ελληνο-αγγλίδα “Αλέξις” και στην συνέχεια; Θα την δούμε να υποδύεται την μία απο τις δύο κόρες της “Ελένης” και συγκεκρμένα την “Αννα”.

Η Ευγενία δε πρέπει να πούμε , πως απο την πρώτη στιγμή κατάφερε να κερδίσει τιςεντυπώσεις με την ερμηνεία της ,αφού δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην με ρωτήσει για το αν είναι πράγματι …Αγγλίδα ! Για να δούμε ,όμως, τι λέει για όλα αυτά η ίδια, ξεκινώντας από την τρελή πορεία που σημειώνει το “Νησί” ,στους πίνακες τηλεθέασης.

«Ημουν σχεδόν σίγουρη πως το «Νησί» όχι μόνο δεν θα έχανε τη δυναμική του, αλλά θα τα πήγαινε κι ακόμα καλύτερα στο δεύτερο επεισόδιο… Και αυτό ήμουν σε θέση να το περιμένω γιατί έχω προσωπική σελίδα στο «Facebook» και μόνο την πρώτη μέρα προβολής της σειράς έκανα πάνω από 1.600 φίλους, οι οποίοι μου έγραφαν για το πόσο αδημονούσαν για να δουν τη συνέχεια…» λέει χαρακτηριστικά η Ευγενία Δημητροπούλου και συνεχίζει :

«Μάλιστα πιστεύω πως όσο τα επεισόδια θα προχωρούν και ο κόσμος θα εξοικειώνεται με την εικόνα των χανσενικών και θα προχωρεί και η ιστορία μας και θα εστιάζει περισσότερο στην εξέλιξη της ζωής, στις σχέσεις που θα δημιουργηθούν, στον έρωτα, θα κολλήσει ακόμα περισσότερο με τη σειρά».

– Αν μπορείς να δεις το “Νησί” σαν απλή τηλεθεάτρια ,τι ήταν αυτό που σε εντυπωσίασε στα δύο πρώτα επεισόδια που είδαμε ;
– Αυτό που όντως με εντυπωσίασε ήταν το γεγονός πως όταν κάθισα να δω το πρώτο επεισόδιο, αυτόν τον μαγνητισμό και αυτήν την ιδιαίτερη ενέργεια που αισθάνθηκα όταν βρέθηκα στη Σπιναλόγκα, ακριβώς αυτήν την ενέργεια και αυτόν τον μαγνητισμό τον αισθάνθηκα και μέσα από την οθόνη μου… Για ακόμα μία φορά ζωντάνεψαν τα πάντα γύρω μου!

– Για την ώρα σε βλέπουμε να κρατάς τον ρόλο μόνο της “Αλέξις” και στην συνέχεια θα σε δούμε να υποδύεσαι και την “Αννα” .Αλήθεια, ξέρεις πόσοι με έχουν ρωτήσει για το αν είσαι όντως Αγγλίδα ;
– Αν και πάντα είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και με τον τρόπο που δουλεύω την κάθε μου δουλειά ,η αλήθεια είναι πως και εγώ το ακούω συνέχεια αυτό… “Είναι αγγλίδα, πως την βρήκαν ,που έχει ξανά παίξει ;” (γέλια).

– Και πως τα κατάφερες;
– Κυρίως το καλοκαίρι που βρισκόμασταν στην Κρήτη για γυρίσματα, δεν σταμάτησα στιγμή να παρατηρώ τους τουρίστες ,τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν, τον τρόπο με τον οποίο μιλούσαν… Αλλωστε ,αυτό μου είχε πει και ο σκηνοθέτης μας , ο Θοδωρής Παπαδουλάκης .Οι τουρίστες είναι ο καλύτερος τρόπος για να μελετήσεις τον ρόλο σου, όσο αφορά στην πειστικότητα. Βέβαια, με βοήθησε σε αυτό το κομμάτι πάρα πολύ και η Βικτόρια Χίσλοπ ! Ατελείωτες ώρες περάσαμε παρέα ,προσπαθώντας να δω εγώ τον τρόπο με τον οποίο μιλάει εκείνη, όταν θέλει να μιλήσει ελληνικά.

– Αλήθεια, η “Αννα” από πότε θα εμφανιστεί στους δέκτες μας ;
– Από το 8ο επεισόδιο και μετά…

– Η “Αλέξις” απο την στιγμή που είναι ουσιαστικά η αφηγήτρια της ιστορίας μας, πιστεύω πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει…
– Ναι, εννοείται… Θα βλέπουμε και την “¨Αλέξις” και την “Αννα”…

– Και επειδή ακόμα σαν “Αννα” δεν σε έχουμε δει, θέλω να μου πεις στον ρόλο σου σαν “Αλέξις” ,τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο ; Τι ήταν αυτό που αρχικά ίσως και να σε φόβησε λιγάκι ;
– Αυτή η δυσκολία της αγγλικής προφοράς που λέγαμε και προηγουμένως ! Φοβόμουν και αγχωνόμουν ,γιατί δεν ήθελα η “Αλέξις” να βγει στον αέρα σαν καρικατούρα.

– Πως εξηγείς αυτή την μεγάλη αγάπη του κόσμου για την συγκεκριμένη δουλειά;
– Ο κόσμος διψάει για καλές δουλειές …Ο κόσμος διψάει για ελληνική μυθοπλασία… Ετσι, δεν ήταν δυνατόν να μην αγκαλιάσει το “Νησί”. Το “Νησί” είναι μία δουλειά που γράφει την δική της ιστορία και χαίρομαι που συμμετέχω κι εγώ σ ΄αυτήν. Ομως ,κι όλοι εμείς δουλέψαμε πάρα πολύ ,για να έρθει αυτή η επιτυχία.

– Ναι, υπήρξε απίστευτη προετοιμασία πριν μπείτε για γύρισμα…
– Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του … Η βιβλιογραφία που μελετήσαμε όλοι, ήταν απίστευτη. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης δε απο την δική του πλευρά, μαζί με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές , έκαναν τα πάντα για να μας μεταφέρουν όσο το δυνατόν πιο πιστά γίνεται το κλίμα του βιβλίου της Βικτόριας Χίσλοπ. Συζήτησαν ατελείωτες ώρες με τους ντόπιους ,συνεργάστηκαν με τους ντόπιους και φρόντισαν απο την πρώτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Μέχρι για παράδειγμα και με την γκαρνταρόμπα των ηθοποιών ασχολήθηκαν … Οι περισσότεροι δουλεύουν με δύο ρούχα όλα κι όλα …Δεν έχει …”είμαι πρωταγωνίστρια, πόσα συνολάκια θα αλλάξω…” Ολοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν πάμφτωχοι και μέχρι και αυτό φόντισαν να αποτυπώσουν όσο πιο έντονα γίνεται στους δέκτες μας…

Read More

And More