Η αλήθεια για το «πάρτι» επωνύμων σε εστιατόριο της Κηφισιάς – Τι λένε οι δύο πλευρές στο Live News

Στην έκτακτη εκπομπή Live News για τον κορονοϊό, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, 23.04.2020, ο Χάρης Οικονομόπουλος, δικηγόρος του διοκτήτη εστιατορίου στην Κηφισιά, όπου υπάρχει η φημολογία πως ένα πάρτι υπήρξε η αφορμή για τη διασπορά του ιού σε πολλούς επώνυμους στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο, να έχει διοργανώσει το event με αφορμή την ονομαστική εορτή της συζύγου του, Θεοδώρας, και με καλεσμένους πολλούς επωνύμους της Αθήνας.

Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Στην τηλεοπτική εκπομπή μίλησε πρώτος χρονικά ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του πρύτανη, ρίχνοντας “φως” στις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η περιβόητη αυτή εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «γέθονται σενάρια εξωπραγματικά που σπιλώνουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Ουδέποτε υπήρξε πάρτι».

Τι είπε ο Δημητρακόπουλος για την βραδιά στην Κηφισιά

Όπως είπε, η πραγματικότητα απέχει πολύ από τον τρόπο που παρουσιάστηκε η υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης και έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις. Στην αρχή τόνισε πως πράγματι έγινε μια εκδήλωση προς τιμήν της συζύγου του πρύτανη σε παραδοσιακό ρεστοράν της Κηφισιάς, αλλά ο αριθμός των καλεσμένων ήταν μόλις 8 άτομα και όλοι στενοί φίλοι του ζευγαριού. Επιπλέον, η έξοδος πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου πριν από την εξαγγελία των περιοριστικών μέτρων, όταν ακόμα ο κόσμος μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα.

“Είναι ένας άνθρωπος που ζει ταπεινά και ενοχλείται αυτήν την περίοδο που υπάρχει αυτή η αγωνία όλων να διασπείρονται και να διαχέονται τέτοια ψεύδη”, τόνισε και εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου νοσούσε εν αγνοία του με κορονοϊό και αυτή είναι η αιτία της διασποράς στους θαμώνες, όπου εκείνο το βράδυ ήταν πάνω από 100 στον αριθμό.

“Ο ιδιοκτήτης του ρεστοράν μη γνωρίζοντας ότι είναι φορέας του κορονοϊού εκείνο το βράδυ ήταν πάνω από 100 άτομα στο ρεστοράν του σε ξεχωριστά τραπέζια, σε ξεχωριστές παρέες. Με την ευγένεια που τον διακρίνει άλλους τους καλωσόρισε, άλλους τους αγκάλιασε μη γνωρίζοντας ότι είναι άρρωστος”, σημείωσε και συνέχισε: “Τραγικό αποτέλεσμα; Μετά από 2 μέρες επειδή τον έπνιγαν τα συμπτώματα πήγε και έκανε εξετάσεις και διαγνώστηκε ότι αντιμετωπίζει τον κορονοϊό”.

Δικηγόρος ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κηφισιά: Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν στο εστιατόριο τη μέρα του δείπνου

«Δεν ήταν πάρτι. Η οικογένεια του κ. Δημόπουλου δεν έκλεισε το εστιατόριο. Έγιναν όμως δύο τραπέζια. Στις 7 Μαρτίου και στις 10. Στο δείπνο της 10ης Μαρτίου παρευρίσκονταν άνθρωποι που νόσησαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν σερβίρει κανένα τραπέζι, ήταν απών στο δεύτερο δείπνο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί που ήταν καλεσμένοι στο δείπνο της 10ης Μαρτίου. Ο ιδιοκτήτης διαγνώστηκε με κορωνοϊό δύο μέρες μετά», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Οικονομόπουλος, δικηγόρος του ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κηφισιά.

Πηγή: Newsit

Read More

And More