Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας για το τροχαίο ατύχημα του πρίγκιπα Φιλίππου

Δεν θα ασκηθεί δίωξη στον πρίγκιπα Φίλιππο, τον 97χρονο σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, για το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε σήμερα από την αρμόδια εισαγγελία. Ο Φίλιππος δεν έπαθε το παραμικρό όταν το Land Rover που οδηγούσε ανατράπηκε μετά τη σύγκρουσή του με άλλο όχημα στις 17 Ιανουαρίου κοντά στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας.

Η 28χρονη οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο, ενώ η 45χρονη συνεπιβάτιδά της έσπασε τον καρπό της. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα βρέφος εννέα μηνών.

Το ατύχημα αυτό πυροδότησε δημόσια συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με το αν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έπρεπε να οδηγεί ακόμη στην ηλικία του. Εξάλλου δύο ημέρες μετά το ατύχημα αυτό του έγιναν συστάσεις από την αστυνομία επειδή οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησής του.

“Λάβαμε υπόψη μας όλες τις συνθήκες σε αυτήν την περίπτωση, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού υπαιτιότητας, της ηλικίας του οδηγού και της παράδοσης του διπλώματος οδήγησης”, αναφέρει η αρμόδια εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει: “Αποφασίσαμε ότι δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να ασκηθεί δίωξη”.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017 αν και εξακολουθεί περιστασιακά να εμφανίζεται στο πλευρό της 92χρονης βασίλισσας σε επίσημες εκδηλώσεις.

Στη Βρετανία οι οδηγοί άνω των 70 ετών πρέπει να ανανεώνουν την άδειά τους κάθε τρία χρόνια. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας πάνω από το οποίο να απαγορεύεται η οδήγηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More