Δίκη Κιμούλη – Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου: «Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη»

Αν αγαπάς τα άρθρα μας, κάνε κλικ εδώ και πρόσθεσέ μας στη Google για να μας διαβάζεις πιο συχνά

Την απόφαση του δικαστηρίου αναμένουν η Ζέτα Δούκα, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, μετά τη σημερινή διαδικασία για την αγωγή που έχει ασκήσει σε βάρος τους ο Γιώργος Κιμούλης.

Μετά τη διακοπή της δίκης, στις δηλώσεις που έγιναν στις τηλεοπτικές κάμερες κυριάρχησαν η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, αλλά και η αναφορά στην ψυχική επιβάρυνση που συνεπάγεται η μακρά δικαστική διαμάχη.

«Ήταν μια επώδυνη διαδικασία, μια δύσκολη διαδικασία, που όμως φαίνεται ότι προχωράει και εύχομαι κάποια στιγμή να τελεσιδικήσει» είπε η Ζέτα Δούκα.

Από την πλευρά της η Δώρα Χρυσικού, ανέφερε: «Θεωρώ ότι πράττω αυτό που οφείλω να πράξω. Όλα τα υπόλοιπα, η ταλαιπωρία είναι απόνερα, είναι οι συνέπειες της πράξης μου. Δεν έχω ποτέ αλλάξει γνώμη. Δεν έχω ποτέ σιωπήσει για τίποτα. Για κανέναν άνθρωπο που θεωρώ ότι λέει την αλήθεια και αδικείται. Δεν προτίθεμαι να το κάνω και τώρα που κοντεύω 50 χρονών».

«Εδώ είμαστε. Την αλήθεια μας την είπαμε. Εγώ πιστεύω πολύ στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι έμπειροι αυτοί που είναι πάνω στην έδρα και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε ο Νίκος Ψαρράς.

Από την πλευρά της νομικής εκπροσώπησης των τριών ηθοποιών, υπογραμμίστηκε ότι η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών στα οποία αφορά η υπόθεση.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των ηθοποιών

«Ο Νίκος ο Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού ήταν αυτόπτες μάρτυρες και γι’ αυτό εστράφη αγωγή κατ’ αυτών. Υποστήριξαν την αλήθεια τους. Είχαν καθήκον, όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, να πούνε την αλήθεια τους. Αναμένουμε την απόφαση με όλα αυτά που έχουμε προσκομίσει, με όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει, με τις ένορκες βεβαιώσεις που έχουμε. Πιστεύω ότι θα είναι μια απόφαση σύστοιχη με την αλήθεια που έχουν καταθέσει», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη δικηγόρο των των Χρυσικού και Ψαρρά, Έλλη Ρούσου.

Παράλληλα, δόθηκαν διευκρινίσεις για το αντικείμενο της σημερινής εκδίκασης. Όπως εξηγήθηκε, η αστική υπόθεση έχει χωριστεί σε δύο σκέλη: εκείνο που αφορά όσα ειπώθηκαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και εξετάζεται με την τακτική διαδικασία, και εκείνο που αφορά τις τοποθετήσεις μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, το οποίο απασχόλησε το δικαστήριο σήμερα, με την ειδική διαδικασία για τις διαφορές διά του Τύπου.

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν αναλυτικά για τα πραγματικά περιστατικά, ενώ ο Γιώργος Κιμούλης ήταν παρών, χωρίς να καταθέσει ο ίδιος ως διάδικος, και από την πλευρά του εξετάστηκε ένας μάρτυρας.

Η νομική πλευρά των εναγομένων εξέφρασε την εκτίμηση ότι αποσαφηνίστηκαν τα ζητήματα της υπόθεσης, αποδίδοντας παράλληλα την πληθώρα των δικαστικών διαδικασιών σε χειρισμούς του ενάγοντος.

«Νιώθουν οι εναγόμενες και ο κύριος Ψαρράς ως εναγόμενος ότι σύρονται στα δικαστήρια σε μια ατέρμονη διαδικασία, η οποία ελπίζουμε σύντομα να καταλήξει κάπου», επισημάνθηκε, με τους τρεις ηθοποιούς να αναμένουν πλέον την κρίση του δικαστηρίου.

Το χρονικό της κόντρας

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιώργο Κιμούλη και τη Ζέτα Δούκα ξεκίνησε δημόσια στις 26 Ιανουαρίου 2021, όταν η ηθοποιός, καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη!», κατήγγειλε ότι είχε υποστεί ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία κατά τη συνεργασία τους στην παράσταση «Closer», τη σεζόν 2008-2009. Ο Γιώργος Κιμούλης αρνήθηκε τις καταγγελίες και ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά, ενώ η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, που συμμετείχαν στην ίδια παράσταση, στήριξαν δημόσια τη συνάδελφό τους, αναφέροντας ότι είχαν υπάρξει μάρτυρες σε πολλά από τα περιστατικά που περιέγραψε. Η υπόθεση πέρασε στη Δικαιοσύνη, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να καταθέτει αγωγή κατά των τριών συναδέλφων του, διεκδικώντας συνολικά 700.000 ευρώ για τη βλάβη που, όπως υποστήριξε, προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις τους στην προσωπικότητα και την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν διαδοχικές δικαστικές διαδικασίες. Τον Ιούλιο του 2025, έπειτα από μήνυση της Ζέτας Δούκα, ο Γιώργος Κιμούλης καταδικάστηκε πρωτοδίκως για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση, ενώ καταδικάστηκε και ο τεχνικός του θεάτρου που είχε καταθέσει υπέρ του. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε τη μαρτυρική κατάθεση και όχι τα περιστατικά βίας που είχε καταγγείλει η ηθοποιός.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η πλευρά της Δούκα γνωστοποίησε ότι, με βούλευμα της 24ης Οκτωβρίου 2025, η ίδια και δύο θεράποντες γιατροί της απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αφορούσαν ιατρικές πιστοποιήσεις, ύστερα από έγκληση του Κιμούλη. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και το 2026, με την αγωγή κατά των τριών ηθοποιών να επανέρχεται σήμερα, 22 Οκτωβρίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος κατέθεσε ως μάρτυρας του Γιώργου Κιμούλη.

Φωτογραφία: Πέτρος Χόντος

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164