Η αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα: «Μάλλον η Μπαζιάνα με ήθελε πρώτη»!

Είναι μαζί 29 χρόνια και έχουν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την γυναίκα της ζωής του Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μίλησε για όλα.

Για πρώτη φορά, ίσως, ο Αλέξης Τσίπρας, αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της σχέσης του με τη Μπέτυ Μπαζιάνα, που διαρκεί ήδη 29 χρόνια. Γνωρίστηκαν στο Λύκειο και, κατά την εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού, εκείνη πρέπει να τον… είχε εντοπίσει πρώτη όταν τον είδε να παίζει βόλεϊ στην ομάδα των Αμπελοκήπων.

«Περίπου μετά την Ακρόπολη» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, αστειευόμενος, για τα χρόνια που είναι μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα. «Νομίζω ότι πρώτα με είχε δει αυτή. (…) Έχω την αίσθηση ότι η Μπαζιάνα πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω. Ήμασταν μαζί και στο γυμνάσιο. Κάποια στιγμή στην Γ’ γυμνασίου πρέπει να με εντόπισε σε κάποια παιδική χαρά που έπαιζα βόλεϊ στον Αθλητικό Όμιλο των Αμπελοκήπων. (…) Κάποια στιγμή στο Λύκειο, λίγο πριν τις καταλήψεις, αποφάσισα, ενώ είχα μάθει για το ενδιαφέρον της, να κλείσω μαζί της ένα ραντεβού. Είχαμε πάει σε ένα μπαράκι στη Μιχαλακοπούλου, σε ένα σκληρό ροκάδικο. Κάπως έτσι ξεκίνησε, ένα εφηβικός έρωτας που κράτησε πολλά χρόνια».

 

Η σχέση του κράτησε στο χρόνο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί υπάρχει αγάπη, αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοσεβασμός. «Είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, σκληρός ώρες ώρες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αποκάλυψε, επίσης, ότι… κρεβατομουρμούρα «δεν έχω, αλλά συζητάμε. Δεν είναι άνθρωπος που θα μου επιβληθεί αλλά είναι πολύ αυστηρός κριτής. Η σκληρή κριτική της με βοηθάει, μου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και καλύτερα φίλτρα. Πολλές φορές, επειδή προαισθάνεται λάθος αποφάσεις, δεν περιμένει να πάρω την απόφασή μου, γιατί ξέρει ότι θα είναι αργά, αλλά μου κάνει έμμεση κριτική και μου ανοίγει συζήτηση για να μου περάσεις τις απόψεις της».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε όμως και για μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία για το δημοψήφισμα. Μια απόφαση που συνδέεται με τα γενέθλια του γιού του, Ορφέα. Για πρώτη φορά, αποκάλυψε πως κατέληξε στην απόφαση να κάνει δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου του 2015. Την απόφαση την πήρε τα ξημερώματα της 26ης Ιουνίου. Της ημέρας των γενεθλίων του γιού του Ορφέα.

«Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, την πήρα την απόφαση το πρωί», είπε, προσθέτοντας ότι έγινε κυβερνητική σύσκεψη στις Βρυξέλλες και επέστρεψαν το βράδυ στην Αθήνα για να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε, οι υπουργοί είχαν αφήσει τα κινητά τους έξω από την αίθουσα.

Παρούσα εκείνο το βράδυ στο Μαξίμου ήταν και η Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο Αλέξης Τσίπρας διηγήθηκε πως σε κάποια στιγμή, η σύντροφός του χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στον ίδιο σχημάτισε με τα δάκτυλα της τον αριθμό τρία. Ήθελε να του θυμίσει πως ήταν τα τρίτα γενέθλια του Ορφέα. Αλλά εκείνος, το συνειδητοποίησε «μετά όταν είχε αφήσει πάνω στο γραφείο μου τρία κεράκια. Μετά συνειδητοποίησα ότι όταν βρίσκεται κανείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ευθύνης πρέπει να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο».

Read More

And More