Η αποκάλυψη του τέως βασιλιά: “Αν δεν όρκιζα τη χούντα θα γινόταν εμφύλιος”

Σε σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας, όπως ο ίδιος τα έζησε, αναφέρθηκε ο τέως Βασιλιάς, Κωνσταντίνος, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ. Η σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο λόγος που όρκισε τη χούντα, η σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και η έντονη διαφωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου, Μακάριο, ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει.
“Δεν με ενοχλεί το τέως. Όλοι είμαστε τέως κάτι…”, ανέφερε αρχικά και μίλησε για το παρασκήνιο της σύγκρουσης με τον Γιώργο Παπανδρέου.
“Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά πρέπει να αναλύσεις όλη την πολιτική σου ιστορία για να δεις τι λάθη έκανες… Ακόμα και σήμερα, κάποιοι λένε ότι εγώ έδιωξα τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον διώξω, αφού τον συμπαθούσα και οι σχέσεις μας ήταν άψογες. Ήταν μια σχέση παππού – εγγονού. Θυμάμαι όταν τον κάλεσα να φάμε στα Ανάκτορα και του είπα “έχω την εντύπωση ότι θα μας βάλουν να τσακωθούμε”. Με ρώτησε “ποιος”. Του απάντησα “δεν ξέρω, αλλά σας παρακαλώ αν δείτε κάποιον στο περιβάλλον που δεν σας αρέσει να μου το πείτε…”.
Αναφερόμενος στην περίοδο της δικτατορίας, τόνισε: “Αν δεν όρκιζα τη χούντα, θα γινόταν εμφύλιος”.

Read More

And More