Η Αποστολία Ζώη στο TLIFE: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον θάνατο των γονιών της, ο έρωτας και ο ρόλος της στο θέατρο

Η αλήθεια είναι ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Η πρόκληση είναι να δέχεσαι αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου, να μαθαίνεις και να προχωράς παρακάτω με όποιον τρόπο μπορείς. Η Αποστολία Ζώη είναι μια γυναίκα γεμάτη δύναμη, πείσμα και πάθος. Έχει μάθει να πετυχαίνει όλα όσα βάζει στόχο και να εξελίσσεται. Μπορεί να πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αφού η απώλεια των γονιών της τη σημάδεψε, όμως πλέον χαμογελά ξανά.

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για την μουσική παράσταση “Γιατί το τραγούδι”, το TLIFE βρέθηκε στο “Παλλάς” και μίλησε με την αγαπημένη τραγουδίστρια. Η ίδια αποτελεί την κινητήριο δύναμη της παράστασης, καθώς η δική της προσωπική ιστορία αποτέλεσε την αφετηρία για να δημιουργηθεί. Η μουσική παράσταση είναι αφιερωμένη στον Γιώργο και την Ιωάννα, τους γονείς της, οι οποίοι έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο. Στις 19 Νοεμβρίου, 24 γυναίκες – τραγουδίστριες και ηθοποιοί – θα ανέβουν στη σκηνή του Παλλάς και θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο με μελωδίες που θα αγγίξουν τις καρδιές μας

Πριν σκεφτείς ότι πρόκειται για μια ακόμα φιλανθρωπική συναυλία, πρέπει να μάθεις ότι πίσω από αυτό το μουσικό ταξίδι κρύβεται μια συγκλονιστική ιστορία! Οι ταλαντούχες γυναίκες αναμένεται να ερμηνεύσουν τραγούδια-σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς, “Οι Άγιοι Ανάργυροι”.

Διάβασε όλα όσα μας εκμυστηρεύτηκε η Αποστολία Ζώη…

Βρισκόμαστε εδώ για έναν πολύ σημαντικό σκοπό. Είσαι η κινητήριος δύναμη μιας παράστασης που πρόκειται να μιλήσει στις καρδιές του κοινού. Η απώλεια των γονιών σου και οι δύσκολες στιγμές που πέρασες στάθηκαν αφορμή για να δημιουργηθεί όλο αυτό που θα δούμε σε λίγες μέρες. Πώς από την θλίψη πέρασες στην δημιουργικότητα;

Τα τελευταία χρόνια ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα για μένα, αφού πέρασα από σαράντα κύματα. Ένιωσα συναισθήματα που δεν ήξερα το πραγματικό νόημά τους. Για παράδειγμα η λέξη “απελπισία”, που την χρησιμοποιούμε καθημερινά για μικροπράγματα. Η πραγματική απελπισία ήρθε για μένα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της μητέρας μου καθώς ένιωσα την κυριολεκτική σημασία της απόγνωσης, της απελπισίας. Μέχρι τότε δεν ήξερα τι σημαίνουν, δεν τις είχα νιώσει ποτέ. Επειδή είμαι ένας αρκετά εσωστρεφής άνθρωπος σπάνια έδειχνα αυτά που ένιωθα, αφού ήθελα όλα να τα κάνω μόνη μου. Τώρα ήρθε η στιγμή να εξωτερικεύσω όλα αυτά που νιώθω με τον πιο δημιουργικό τρόπο.  Ο φίλος μου, Μιχάλης Μόσχου, μου έδωσε την ιδέα γι’ αυτή την παράσταση και χαίρομαι πολύ που τα έσοδα θα πάνε σε ένα τέτοιο σκοπό.

Η πρόληψη είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Το πρόβλημα της μητέρας μου ήταν λάθος γιατρού, αν δηλαδή η διάγνωση ήταν σωστή, τώρα θα είχα εδώ και τους δύο μου γονείς. Όλο αυτό που συνέβη με διέλυσε, με έκανε να νιώθω δειλή και ότι δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα. Δεν κατάφερα να σώσω τους γονείς μου και αυτός είναι και ο λόγος που τα έβαλα με τον εαυτό μου και έφτασα στον πάτο. Αυτή η παράσταση ξύπνησε ξανά την αισιοδοξία μέσα μου και με βοήθησε στο να μην φοβάμαι. Άρχισα πάλι να ονειρεύομαι!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο θέατρο “Παλλάς”, η Αποστολία Ζώη ξέσπασε σε δάκρυα

Ανέφερες πριν ότι είσαι ένας εσωστρεφής άνθρωπος. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιπέτειας υπήρξες το στήριγμα της οικογένειάς σου ή συνέβη το ανάποδο;

Έχω δύο αδερφές, η μία από αυτές είναι γιατρός, οπότε όπως καταλαβαίνεις όταν μιλούσαμε για ένα ιατρικό θέμα, ήξερα ακριβώς τι συμβαίνει και με κάθε λεπτομέρεια, καθώς είχαμε τον γιατρό μέσα στην οικογένεια μας. Όλο αυτό το μοιράστηκα  με τις αδερφές μου. Αν δεν είχα τις αδερφές μου και ήμουν μοναχοπαίδι ίσως και να μην τα είχα καταφέρει και να βρισκόμουν τώρα σε ένα ίδρυμα. Όλη αυτή η περιπέτεια μας έδεσε περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε όλα τα στάδια. Πότε δίναμε εμείς κουράγιο στον πατέρα μας και πότε εκείνος σε εμάς. Ήμασταν μαζί κάθε στιγμή.

Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή σε κάποιον που βιώνει την δύσκολη κατάσταση που βίωσες εσύ, τι θα του έλεγες;

Είναι μια αρρώστια, μια κατάσταση, την οποία δεν μπορείς να ορίσεις, η ασθένεια αυτή είναι ανεξέλεγκτη. Υπήρχαν μέρες που ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη με κάποια αποτελέσματα, όμως αυτό διαρκούσε μόνο για λίγες ώρες. Αν έπρεπε να πω κάτι σε κάποιον είναι ότι χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προετοιμασία. Εξαρτάται βέβαια και πόσο δεμένος είσαι με την οικογένειά σου. Εμείς ήμασταν πολύ. Η οικογένειά μου ήταν η ιδανική οικογένεια που μπορούσα να μεγαλώσω και μου στοίχισε πολύ όλη αυτή η περιπέτεια που περάσαμε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ζητάμε την γνώμη κάποιου ειδικού. Είναι σημαντικό να μην ζούμε μέσα στο πρόβλημα αλλά παράλληλα με το πρόβλημα. Εγώ ζούσα μέσα σε αυτό, πίστευα ότι είναι η δική μου ζωή και όλο αυτό με διέλυσε. Πρέπει να δεχόμαστε αυτό που συμβαίνει, να κάνουμε το καλύτερο, όμως δεν είμαστε θεοί και δεν μπορούμε να αναστήσουμε τους ανθρώπους μας ούτε να τους σώσουμε από κάτι τέτοιο. Αν το συνειδητοποιήσεις αυτό, ηρεμείς.

Είχες αναφέρει στο παρελθόν πως όταν μπήκες στο “Nomads” ο μπαμπάς σου βρισκόταν σε μια σταθερή κατάσταση. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι και μετά από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή δήλωσες ότι εκείνος σε περίμενε να βγεις, να γυρίσεις στην Ελλάδα. Το ένιωθες; Λειτούργησε το ένστικτό σου;

Τον τελευταίο μήνα που έμεινα στο “Nomads” ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά χωρίς ωστόσο να γνωρίζω κάτι. Ορισμένες φορές έχω μια διαίσθηση, όμως δεν γνωρίζω αν είναι η γυναικεία ή κάτι άλλο. Υπάρχουν πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό και μετά βγαίνουν. Μιλώντας λοιπόν με την αδερφή μου, μου είπε ότι πέρασαν μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη εβδομάδα, όμως τελικά όλα πήγαν καλά. Ο πατέρας μου έδειξε όλη του τη δύναμη εκεί και όλο αυτό ήταν θαύμα. Όταν επέστρεψα μιλήσαμε ατελείωτες ώρες, συζητήσαμε τα πάντα, βγάλαμε με λίγα λόγια τα εσώψυχα μας και μετά άρχισε η ουσιαστική πτώση του.

Οπότε, ένιωσα ότι με περίμενε να μιλήσουμε και μετά να φύγει. Ήταν λυτρωτικό που όλο αυτό που έζησα με την οικογένειά μου, εμένα μου έδωσε χρόνο να αναλύσω πράγματα και να μοιραστώ μαζί τους σκέψεις που μπορεί να μην μάθαινα και έλεγα ποτέ. Υπό άλλες συνθήκες μπορεί αυτές οι συζητήσεις να μην γινόντουσαν ποτέ. Αν δεν είχα κάνει τα πάντα γι αυτούς, ίσως τώρα να μην ένιωθα όπως νιώθω.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου έχεις μπει σε διαφορετικά μονοπάτια δοκιμάζοντας πάντα και διαφορετικές συνταγές. Υπάρχει κάποιος ρόλος που δεν έχεις κάνει ακόμα αλλά θα ήθελες πολύ;

Αυτό που δεν έχω κάνει ακόμα αλλά θα το κάνω σε λίγο καιρό είναι το θέατρο. Η πρόταση που μου έγινε να είμαι στο θέατρο “Παλλάς” και στην παράσταση “Ζητείται Ψεύτης” είναι μια πρόταση που μου ξύπνησε το παιδί που κρύβω μέσα μου, την δημιουργικότητά μου. Η υποκριτική είναι παιχνίδι και ο επόμενος στόχος μου είναι να υποδυθώ τον ρόλο μου και να υπηρετήσω το θέατρο όσο καλύτερα μπορώ.

Διαθέτεις ένα υπέροχο κορμί. Ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ακόμα τραυματισμένη από το “Nomads” στον ώμο και τον αστράγαλο και συνεπώς δεν μπορώ να κάνω γυμναστική.  Τον τελευταίο μήνα ξεκίνησα δειλά- δειλά να κάνω pilates. Γενικά πάντως από τότε που σταμάτησα τον πρωταθλητισμό στις καταδύσεις δεν ασχολούμαι πολύ με την γυμναστική. Οι αναλογίες μου οφείλονται στο καλό DNA που έχω πάρει από τους γονείς μου. Όσον αφορά την διατροφή, γενικά πιστεύω ότι το φαγητό είναι απόλαυση. Χρειάζεται το μέτρο κάποιες φορές, όμως εγώ δεν ξεφεύγω. Αν συμβεί αυτό θα είμαι 2 κιλά πάνω από το κανονικό μου βάρος ή 2 κιλά κάτω.

Μαγειρεύεις στην καθημερινότητά σου;

Ναι, μαγειρεύω! Βέβαια επειδή δεν έχω πολύ χρόνο συνήθως τρώω απ’ έξω ή φτιάχνω κάτι απλό, όπως κρέας με σαλάτα. Τα φαγητά που μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω και τα κάνω καλά είναι τα γεμιστά, το γιουβέτσι και τα κανελόνια.

Ο έρωτας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου;

Άλλες φορές ναι και άλλες όχι. Ο έρωτας είναι κάτι που δεν μπορείς να το ορίσεις. Συμβαίνει με έναν μαγικό τρόπο. Στη δική μου περίπτωση πρέπει να με κεντρίζει ο άλλος εγκεφαλικά. Δεν μένω ποτέ στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου άντρα αλλά στο πνεύμα του. Πρέπει να γνωρίζω τον άλλον, να υπάρξει μία συζήτηση για να δημιουργηθεί κάτι.

Θα γύρναγες ποτέ σε μια προηγούμενη σχέση σου ή ανήκεις την κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι όταν ραγίσει το γυαλί δεν υπάρχει επιστροφή;

Όταν ολοκληρώνεται ένα κεφάλαιο στη ζωή μου υπάρχει κάποιος λόγος που γίνεται. Εφόσον ολοκληρωθεί λοιπόν δεν ανοίγει ξανά. Τουλάχιστον δεν μου έχει τύχει ποτέ μέχρι τώρα.

H αγαπημένη τραγουδίστρια πριν λίγες μέρες μας παρουσίασε και το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο “Μου ‘χεις καταστρέψει τη ζωή” σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, Instagram

Read More

And More