Η Ελένη Ράντου ξεσπά ξανά: “Η πολιτεία μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται…”

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελένη Ράντου έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στα θέατρα λόγω κορωνοϊού και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί, αναφορικά με τα επιδόματα βοήθειας.

Η γνωστή ηθοποιός, χρησιμοποιώντας τα social media θέλησε να τονίσει ξανά την τραγική θέση, στην οποία έχουν βρεθεί οι συντελεστές του πολιτισμού και να σημειώσει ότι οι ίδιοι τηρούν μια στάση αξιοπρέπειας.

Με τίτλο, λοιπόν, τον στίχο από το τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου «πάντα γελαστοί και γελασμένοι» έγραψε μεταξύ άλλων:

«Και φτάσαμε 6 και κάτι μήνες και πια έχουμε μπει σε επ’ αόριστον αναστολή με τις παραστατικές τέχνες ενοχοποιημένες σαν άκρως μολυσματική δραστηριότητα χωρίς να έχει προκύψει ούτε μια μαρτυρία κρούσματος… κι ακόμα η πολιτεία μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται αυτό που έχει καταλάβει κι ο τελευταίος περαστικός στο δρόμο… και μας πετάνε ένα 30% πληρότητα χωρίς πλαφόν – πόσο γενναιόδωρο- ίσα για να τελειώνουν με οποιαδήποτε αποζημίωση , την ώρα που σε όλες τις χώρες το 50% είναι το μίνιμουμ πληρότητας ακόμα κι όταν τα κρούσματα είναι εκατονταπλάσια ίσα για να ανακοινώσουν ότι οι χώροι πολιτισμού. Ανοίγουν και πάλι- ξέροντας ότι όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο κι αληθινό αλλά ενοχοποιώντας κι άλλο το ζωντανό θέαμα σαν χώρο μόλυνσης. . Αν δεν ήξερα πόσο αδιάφοροι είναι πραγματικά για τις τέχνες θα έλεγα ότι πρόκειται πλέον περί διωγμού».

Δες το ολόκληρο το post της Ελένης Ράντου στο facebook:

Read More

And More