Η Ελεονώρα Μελέτη μπήκε στην κουζίνα – Δες τι έφτιαξε για τον σύζυγό της και τον ξετρέλανε!

Η Ελεονώρα Μελέτη και ο σύζυγός της, Θοδωρής Μαροσούλης, έχουν συμμορφωθεί με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και παραμένουν σπίτι, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από τον κορονοϊό, που μαστίζει την υφήλιο.

Η παρουσιάστρια και ο θεατρικό επιχειρηματίας απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν ο ένας με τον άλλο και φυσικά τις ξέγνοιαστες στιγμές την μοναχορόκη τους, Αλεξάνδρα.

Η αγαπημένη παρουσιάστρια αγαπά πολύ την μαγειρική και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί στο Instagram φωτογραφίες και βίντεο από τις γευστικές δημιουργίες της.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, μπήκε στην κουζίνα, φόρεσε την ποδιά της και έφτιαξε σπιτικά σνίκερς, τα οποία λατρεύει ο αγαπημένος της, καθώς είναι υγιεινά και πολύ θρεπτικά.

Ο Θοδωρής, περήφανος για την Ελεονώρα και τις μαγειρικές τις επιδόσεις, φωτογράφησε τα σνίκερς και δημοσίευσε σχετικό στιγμιότυπο στα instastories τους, σχολιάζοντας: “Από τα best seller της Ελεονώρας” .

Η οικοδέσποινα της εκπομπής “Μεσάνυχτα” στον Alpha, μάλιστα, μέσα από το sites της, eleonora.gr, έδωσε στις αναγνώστριές της την μυστική συνταγή της και τις προέτρεψε να τα φτιάξουν κι εκείνες.

Διαβάστε αναλυτικά:

Όχι να το παινευτώ αλλά πραγματικά είναι από τις πιο πετυχημένες συνταγές που έχω δοκιμάσει. Όταν την δοκίμασα δεν μπορούσα να πιστέψω το πόσο τέλεια γεύση είχαν οι σπιτικές “σοκολάτες” μου και πόσο έδιναν την αίσθηση “σνίκερς” χωρίς ωστόσο να δίνουν τις θερμίδες και τα λιπαρά, καθώς η συνταγή πέρα από την επικάλυψη σοκολάτας, δεν έχει καθόλου ζάχαρη, καθόλου αλεύρι, καθόλου αυγά αλλά ούτε και γάλα.

Είναι πανεύκολη, γρήγορη, οικονομική και εξαιρετικά “έξυπνη” συνταγή, γιατί σου καλύπτει την ανάγκη για γλυκό, χωρίς να σε επιβαρύνει, είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ για όλες τις ηλικίες και πάνω απ ΄όλα είναι πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε.

ΥΛΙΚΑ:

190 γρ βασιλικούς χουρμάδες

2-3 γεμάτες κουταλιές της σούπας φιστικοβούτυρο, κατά προτίμηση μαλακό, δηλαδή χωρίς κομμάτια φυστίκι μέσα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε και βιολογικό φιστικοβούτυρο χωρίς καθόλου ζάχαρη, ή μπορείτε ακόμα και να το φτιάξετε μόνη σας, σύντομα θα σας έχω συνταγή και γι αυτό.

Μία πρέζα αλάτι

Μία βανίλια ή λίγο εκχύλισμα βανίλιας

75 γρ αλεύρι βρώμης ή αλεύρι αμυγδάλου. Προσωπικά επιλέγω το αλεύρι αμυγδάλου και βγαίνει πολύ νόστιμο, η αρχική συνταγή ωστόσο ήθελε αλεύρι βρώμης, ωστόσο δεν έχω δοκιμάσει την εν λόγω επιλογή.

Φιστίκια αράπικα χωρίς φλούδα και αλάτι. Η ποσότητα εξαρτάται και από το πόσο πλούσιες θέλετε τις σοκολάτες σε φυστίκι, φροντίστε να έχετε μπόλικα, εγώ χρησιμοποίησα σχεδόν μία ολόκληρη συσκευασία.

Σοκολάτες κουβερτούρα είτε μαύρη, είτε γάλακτος είτε λευκή, ανάλογα με τα γούστα σας.

Για 5 μπάρες χρειάστηκα δύο σοκολάτες των 125 γρ, ωστόσο περίσσεψε λίγη να τη φάμε με το κουτάλι, ενώ φρόντισα να κάνω αρκετά πλούσια και απολαυστική την επικάλυψη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με το φιστικοβούτυρο , το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Ίσως χρειαστεί να σταματάτε μία στο τόσο για να παίρνετε το υλικό από τα τοιχώματα ώστε να χτυπηθεί όλο καλά. Το μείγμα που θα βγει θα πρέπει να είναι συμπαγές και κολλώδες , κάτι σαν σφιχτή καραμέλα.

Από το μείγμα αυτό θα πάρετε γύρω στα 75 γρ και θα τα ενώσετε μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου που και αυτό θα είναι στα 75 γρ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα “καραμέλα” από χουρμάδες, ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Δεν έχετε κάνει κάτι λάθος. Πλάθετε καλά καλά τη ζύμη ώστε το αλεύρι και η “καραμέλα” να έχουν γίνει ένα. Απλώνετε το ζυμάρι σε μία επιφάνεια , είτε ταψάκι είτε λαμαρίνα, είτε ξύλινη επιφάνεια κοπής και του δίνεται ένα τετράγωνο σχήμα. Απλώστε καλά ώστε το πάχος να μην είναι πολύ μεγάλο αλλά ούτε και πολύ λεπτό γιατί αυτό θα αποτελέσει τη βάση της σοκολάτας μας. Αφού κάνετε αρκετά ομοιόμορφη την επιφάνεια της βάσης, απλώνετε και ανοίγετε την υπόλοιπη καραμέλα από χουρμάδες. Χρησιμοποιήστε την όλη, ομοιόμορφα πάνω στη βάση, γιατί αυτή θα δώσει την αίσθηση της καραμέλας και τη νοστιμάδα της σοκολάτας. Από πάνω βάζετε τα φιστίκια σας, μην τα τσιγκουνευτείτε, να βάλετε και στις γωνίες, επειδή μπορείτε να τα καρφώσετε κιόλας , μπορείτε να καλύψετε τέλεια όλη τη βάση. Στη συνέχεια βάζετε το γλυκάκι στο ψυγείο για μία ώρα ενώ στο διάστημα αυτό κάνετε τις σοκολάτες σας ένα μπάνιο Μαρία!

Αφού βγάλετε το γλυκάκι από το ψυγείο το κόβετε σε ισομερείς μπάρες και τοποθετείτε τις μπάρες σας πάνω σε μία σχάρα , ώστε να περιχύσετε από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα. Μην ξεχάσετε να βάλετε κάτω από τη σχάρα μία πιατέλα ή μία κόλλα χαρτί, για να μην λερώσετε με τη σοκολάτα που θα πέφτει από τη σχάρα….

Φροντίστε να καλύψετε καλά τις μπάρες σας με μπόλικη σοκολάτα για να βγει ωραία και απολαυστική η επικάλυψη…

Αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας βάλτε τις μπάρες σας στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα. Μετά από μία περίπου ώρα οι μπάρες σας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε! Διατηρούνται στο ψυγείο!

Καλή σας όρεξη!

Read More

And More