Η Έλλη Στάη μιλά για το «διαζύγιο» της με την ΕΡΤ - Θα συνεχίσει να λέει το δελτίο;

Η Έλλη Στάη μιλά για το «διαζύγιο» της με την ΕΡΤ – Θα συνεχίσει να λέει το δελτίο; | tlife.gr

Θρίλερ παίζεται τις τελευταίες ώρες στην ΕΡΤ, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι το «γυαλί ράγισε» και σύντομα η Έλλη Στάη θα αποχωρήσει από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ. Αιτία του «διαζυγίου» αυτού, είναι όσα ακούγονται ότι συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όλα λέγεται ότι ξεκίνησαν την Τρίτη το βράδυ, όπου μετά την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, η Έλλη Στάη φέρεται να απαίτησε από το Διευθυντή Ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλο να μην κάνει κοντρόλ στο δελτίο, αλλά στο ακουστικό της και στη ροή να βρίσκεται η στενή συνεργάτιδά της, Νικόλ Λειβαδάρη. Η δημοσιογράφος μάλιστα, όπως λέγεται και γράφεται, χαρακτήρισε δημόσια το διευθυντή ειδήσεων «ανεπαρκή» και του είπε να μην ξαναμπεί στο κοντρόλ την ώρα που παρουσιάζει το δελτίο.

Το ρόλο του… πυροσβέστη λοιπόν, φέρεται να ανέλαβε την επόμενη μέρα το πρωί, δηλαδή χθες, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, όπου συναντήθηκε με Στάη και Θωμόπουλο.

Στη συνάντηση αυτή λοιπόν, σύμφωνα πάντα με όσα λέγονται, η δημοσιογράφος συνέχισε να λέει πως δεν θέλει παρόντα το διευθυντή ειδήσεων στο κοντρόλ, ενώ τόνισε ότι στο συμβόλαιό της αναφέρεται ότι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του δελτίου ειδήσεων που θα παρουσιάζει, είναι η ίδια. Επειδή όμως, η συζήτηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα κι είχε φτάσει σε αδιέξοδο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος, αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να μην παρουσιάσει η Έλλη Στάη το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, η Στάη υποστήριξε ότι όλο αυτό που συμβαίνει, όπως και το να παρευρίσκεται ο Βασίλης Θωμόπουλος στο κοντρόλ, πρόκειται για πολιτική δίωξη εναντίον της, κάτι που ο διευθύνων σύμβουλος το διέψευσε, τονίζοντάς της ότι είναι απαραίτητο και θεσμικά, ο διευθυντής ειδήσεων να παρευρίσκεται στο κοντρόλ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Έτσι λοιπόν, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, παρουσίασε χθες, η Πηνελόπη Γαβρά, ενώ άρχισαν αμέσως να φουντώνουν τα οι φήμες ότι το «γυαλί ράγισε» και ήδη δρομολογείται το «διαζύγιο» της Έλλης Στάη με την ΕΡΤ.

Την απάντηση σε όσα λέγονται και γράφονται, τη δίνει η ίδια η Έλλη Στάη, που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της, μου είπε πως:

«όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται είναι εντελώς ανυπόστατα. Είναι εντελώς φανταστικά και δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό στο κοντρόλ, ότι τον είπα ανεπαρκή κι ότι απαίτησα να μην βρίσκεται στο κοντρόλ. Χρόνια τώρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου, συνηθίζω να έχω δημιουργικές διαφωνίες με όλους τους συνεργάτες μου, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται. Πάντα είχα λόγο για το σχεδιασμό στα δελτία ειδήσεων που παρουσιάζω και αυτό ισχύει και για τη συνεργασία μου με την ΕΡΤ, βάσει και της σύμβασής μου. Το συγκεκριμένο θέμα διογκώθηκε, χωρίς όμως, εγώ να γνωρίζω το λόγο…»!

Διάβασε περισσότερα εδώ στο ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά

READ more