Η Ελπίδα τιμά τον παγκόσμιο πρωταθλητή μεταμοσχευθέντων, Απόστολο Χαριτωνίδη

Με χαρά και συγκίνηση η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε σήμερα στην Ογκολογική Μονάδα ένα παιδί της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τον παγκόσμιο πρωταθλητή μεταμοσχευθέντων, Απόστολο Χαριτωνίδη.

Καλωσορίζοντάς τον, κατά τη σύντομη ομιλία της, η κυρία Βαρδινογιάννη υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ μέχρι σήμερα, 900 παιδιά έχουν κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή κάνοντας μεταμόσχευση μυελού των οστών, και καθένα ξεχωριστά μας δικαιώνει για κάθε στιγμή που έχουμε αφιερώσει σ’ αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Η επιτυχία του έργου μας και η απόδειξη όλων όσων υποσχεθήκαμε ακτινοβολούν στο πρόσωπο αυτών των παιδιών. Και κυρίως η υπόσχεση που δώσαμε στους γονείς ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γυρίσουν τα παιδιά τους στο σπίτι τους υγιή και γερά. Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα είναι ο Απόστολος Χαριτωνίδης, ένας δικός μας πρωταθλητής που θελήσαμε να τιμήσουμε σήμερα. Ένα αγόρι -υπεραθλητή, θα έλεγα, που ήταν παίκτης του βόλεϋ στη Θεσσαλονίκη και το 2006 διαγνώστηκε με λευχαιμία και κατεστραμμένο μυελό των οστών σε ποσοστό 90%. Η οικογένεια και οι φίλοι του σοκαρίστηκαν . Ο ίδιος όμως όχι. Με αξιοθαύμαστη αισιοδοξία ξεκίνησε τον Γολγοθά των χημειοθεραπειών δίνοντας σε όλους μια υπόσχεση: «Θα είμαι σύντομα κοντά σας». Ακολούθησε επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού των οστών παρά τις μικρές πιθανότητες επιτυχίας που έδιναν οι γιατροί. Η ισχυρή του επιθυμία να ξαναβγεί στα γήπεδα δικαιώθηκε ένα χρόνο αργότερα που επέστρεψε στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε η συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Κολύμβησης μεταμοσχευθέντων όπου στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα, αργυρό στη ρίψη εξώσφαιρας και χάλκινο στα 50 μέτρα ελεύθερο. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής πέρυσι κατάφερε να κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία, καταρρίπτοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ…».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Απόστολο Χαριτωνίδη την Τιμητική πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κι εκείνος παραλαμβάνοντάς τη, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που του κάνει, δήλωσε: «Οι στόχοι μου οι αθλητικοί είναι πλέον υψηλοί. Αλλά ο σκοπός μου είναι να δώσω Ελπίδα στα παιδιά που περνάνε ό,τι πέρασα και εγώ».
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην κυρία Βαρδινογιάννη και σε όλους τους παρευρισκόμενους η ευγενική χειρονομία του Απόστολου Χαριτωνίδη, ο οποίος πρόσφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη μέσα σε μια πολύ όμορφη κορνίζα το Χρυσό Μετάλλιο Δισκοβολίας που κέρδισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, όπου και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Αυτό το μετάλλιο, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη, θα τοποθετηθεί δίπλα στο μετάλλιο της Έφης Βλάμη στον χώρο αυτό για να υπενθυμίζει για πάντα τη νίκη της ίδιας της ζωής. Απόστολε, σε ευχαριστούμε πολύ!».
Τέλος στον «Τοίχο των Αστεριών» του Νοσοκομείου προστέθηκε ένα ακόμα αστέρι με το όνομα του Απόστολου Χαριτωνίδη για να θυμίζει την προσφορά του στον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και τις ηρωικές του νίκες.

Read More

And More