Η εντολή στον Α. Τσίπρα – Σενάριο κυβέρνησης της Αριστεράς με την ανοχή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κράτησε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μόλις έξι ώρες στα χέρια του και οι επαφές του με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων να αποδείχθηκαν άκαρπες κάνοντας όλους να σκέφτονται το πότε θα στηθούν οι επόμενες κάλπες, όμως πλέον σειρά παίρνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο ευρύτερες συνεργασίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 14:00 στοχεύει σε επαφές όχι μόνο με κόμματα της Βουλής που ανήκουν στην Αριστερά αλλά και στον ευρύτερο χώρο.
Οι επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περιοριστούν στα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή αλλά και σε κόμματα όπως Οικολόγοι Πράσινοι και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχο ακόμη και τη σύμπραξη στις επερχόμενες εκλογές ώστε ένας ευρύτερος συνασπισμός δυνάμεων να διεκδικήσει την πρωτιά στην κάλπη.

Ωστόσο, τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας Βουλής οδηγούν σε αδιέξοδο με βάση τα όσα ακούγονται από τα επίσημα χείλη. “Όχι” λένε άλλοι. Υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης της Αριστεράς, υπό δύο προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση με δεδομένη την πλειοψηφία της Ν.Δ. θα είναι Κυβέρνηση μειοψηφίας. Έτσι έχουμε το ένα δεδομένο την έμμεση ή άμεση ανοχή της Ν.Δ. σε αυτό το σχήμα.
Το δεύτερο δεδομένο είναι η μίνιμουμ συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τουλάχιστον ένα ακόμη κόμμα. Ως προς αυτό όλοι δείχνουν την Δημοκρατική Αριστερά, ειδικά μετά τις δηλώσεις Κουβέλη που απέκλεισε μόνο τη συνεργασία σε ένα σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Έτσι έρχεται το σενάριο της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜ.ΑΡ. και μάλιστα για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ανοχής στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη. Μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής του προτεινόμενου Κυβερνητικού σχήματος τον Φώτη Κουβέλη “προσφέρεται” για την ανοχή ή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Read More

And More