Η φωτογράφος των επωνύμων στην Αμερική που κάνει τα παιδιά να κλαίνε!

Τι θα συνέβαινε αν έπαιρνες το γλειφιτζούρι από ένα μικρό παιδάκι; Το πιο πιθανό είναι να ξεσπούσε σε κλάματα. Κάπως έτσι σκέφτηκε και η φωτογράφος Jill Greenberg για να απαθανατίσει τα πορτραίτα παιδιών που κλαίνε γοερά. Το νέο βιβλίο της φωτογράφου με τίτλο End Times έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Ερωτηματικά για το κατά πόσο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή το όριο κι αν μπορεί να το ξεπερνά ένας καλλιτέχνης προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

To concept
Η Jill Greenberg ήθελε να ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη σειρά πορταίτων μικρών παιδιών με δάκρυα στα μάτια. Επιστράτευσε λοιπόν τα δικά της παιδιά, καθώς και εκείνα των φίλων της και έκανε το εξής “κόλπο”! Αφού τους έδωσε να κρατήσουν ένα γλειφιτζούρι, τους το άρπαξε για 30” δευτερόλεπτα, πράγμα που τα έκανε να ξεσπάσουν σε κλάματα. Οι πρώτες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από αρκετά χρόνια και προκάλεσαν αντιδράσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν η Jill να διωχθεί ποινικά για παιδική κακοποίηση.

H φωτογράφος συγκέντρωσε τις φωτογραφίες σε ένα βιβλίο με τίτλο End Times, στόχος του οποίου ήταν να σαρκάσει την πολιτική Bush εκείνης της εποχής στην Αμερική, καθώς και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό που έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις ειδικά μετά τα γεγονότα των δίδυμων πύργων.

Δες τις φωτογραφίες των παιδιών εδώ

Ποια είναι η φωτογράφος
Η Jill Greenberg είναι από τους πιο αναγνωρισμένους, αν και συχνά αμφιλεγόμενους, φωτογράφους στην Αμερική. Δες στον φωτογραφικό τοίχο μερικές μόνο από τις εκατοντάδες συνεργασίες της.

Έχει ασχοληθεί πάρα πολλές φορές με πορτραίτα διαφόρων ζώων, ενώ από το φωτογραφικό της φακό έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι επώνυμοι των ΗΠΑ. Μέτρα Gwen Stefani, Paul Rudd, Will Smith, Alicia Keys, Arnold Schwarzenegger κ.α.

Παρά τις αντιδράσεις της εν λόγω φωτογράφησης η Αμερικανίδα έχει δηλώσει πως ετοιμάζει άλλη μια δουλειά με παιδιά, τα οποία αυτή τη φορά είναι καλυμμένα από μεγάλη ποσότητα φαγητού και γλυκών.

Δες τις φωτογραφίες των παιδιών εδώ

Read More

And More