Η Κάτια Δανδουλάκη στην παράσταση «Καινούργιο παιδί» είναι όλοι εμείς – Το TLIFE στην avant premiere

Απόψε το βράδυ, 7 Οκτωβρίου, στο θέατρο “Κάτια Δανδουλάκη” πρόκειται να κάνει πρεμιέρα ο μονόλογος “Καινούργιο παιδί” που έγραψαν για την Κάτια Δανδουλάκη ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Στον μονόλογο αυτό, η Κάτια Δανδουλάκη μεταφορφώνεται στη “Δάφνη”. Μια γυναίκα γεννημένη το 1950, μια γυναίκα που δεν έχει τίποτα ξεχωριστό, μια γυναίκα που έχει ζήσει και ζεί ότι όλοι μας.

Η Δάφνη, μια γυναίκα κοκέτα, φαινομενικά απόμακρη που μιλά για τη ζωή της. Ένας συντηριτικος πατέρας, μια μητέρα που διαβάζει τη σκέψη της, δυο γάμοι, ένας μεγάλος έρωτας που τη σημάδεψε, δυο παιδιά, οι προδοσίες, οι απώλειες και μια αιώνια μάχη με τον χρόνο που στέκεται αμείλικτος αφήνοντας πάνω της σημάδια που εκείνη προσπαθεί να σβήσει. Ένας μονόλογος γεμάτος συγκινήσεις αλλά και αρκετές κωμικές νύξεις που με το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο της Κάτιας Δανδουλάκη μας φέρνει αντιμέτωπους με τα δικά μας συναισθήματα, τους φόβους, τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις “επαναστάσεις” που κάναμε έστω και νοερά.

Η Κάτια Δανδουλάκη, μέσα από τη Δάφνη μας παρουσιάζει με μαεστρία όσα ζήσαμε στην μεταπολίτευση και τα όνειρα που κάναμε για τη μεγάλη εξέγερση και στη συνέχεια μας μεταφέρει στην άνοδο και την άνεση του 90 και του 2000 στην καταστροφή που έφερε η οικονομική κρίση.

Ο τίτλος όμως του εξαιρετικού αυτού μονολόγου δεν είναι τυχαίος. “Καινούργιο παιδί” είναι η δύναμη που έχει η Δάφνη μέσα της και κατ’επέκταση όλοι εμείς, να ξεπερνά κάθε δυσκολία και απώλεια και να χτίζει μια νέα ζωή από την αρχή.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο Πέτρος Χόντος για το TLIFE στην παράσταση που δόθηκε χθες για τους δημοσιογράφους.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More