Η κατσάδα Παπανδρέου και η εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα!

Το κατηγορηματικό όχι που είπε χθες ο πρωθυπουργός στις προτάσεις Λοβέρδου, να επιτρέπεται το κάπνισμα αλλά υπό όρους και με την επιβολή φόρων, ανάγκασαν τον υπουργό Υγείας να ανακοινώσει σήμερα το αυτονόητο, οτι δηλαδή ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Ετσι, σήμερα ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος και την πλήρη εφαρμογή του νόμου.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης, ότι στον ελεγκτικό μηχανισμό προστίθεται το σώμα επιθεώρησης εργασίας εκτός από τους επιθεωρητές Υγείας, το Λιμενικό και την Δημοτική Αστυνομία. Όπως είπε, τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και θα φέρνουν κάθε αρμόδιο φορέα ενώπιον των ευθυνών του.

Ευθέως δεν παραδέχθηκε οτι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις του από τον πρωθυπουργό και περιορίστηκε να πει οτι «μια συζήτηση έχει απόψεις».

Η δική του πρόταση, όπως είπε, προς τον πρωθυπουργό κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, ήταν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση με εξαγορά δικαιώματος μόνον τα πολύ μεγάλα καταστήματα (όπως τα μπουζούκια και τα καζίνα) και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε όλες τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου σήμερα παραβιάζεται ο νόμος.

Πάντως, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος από όλους και να μαζευτούν τα τασάκια που έχουν ξαναβγεί στα τραπέζια ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους, στη διενέργεια των οποίων συμφωνήθηκε να συμμετέχουν οι υπηρεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων και των Δήμων, πλην της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και με αυτή την αρμοδιότητα.

Μέχρι τώρα «η απροθυμία ειδικά της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν πλήρης», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τήρησαν οι περισσότεροι δήμαρχοι, αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών και επαναλαμβάνοντας ότι για να λειτουργήσει το μέτρο της απαγόρευσης και να μη μείνει και αυτή τη φορά στα χαρτιά απαιτείται η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Read More

And More