Η κόρη του Ρασούλη ξεσπά στην Τατιάνα για όσα ακούστηκαν για την επικοινωνία της με τον πατέρα της

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλί μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου και το “Αξίζει να το ζεις !” για το θάνατο του πατέρα της και την επιστολή που είχε στείλει λίγο πριν πάθει το έμφραγμα στον Λ. Παπαδόπουλο.

“Ο πατέρας μου δεν έκρυψε ποτέ κάτι και η θέση του ήταν γνωστή σε όλα αυτά τα θέματα. Η θέση του όταν έγραψε αυτήν την επιστολή ήταν έτσι ακριβώς. Όμως δεν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα. Ο πατέρας μου ήταν πολύ φορτισμένος και ό,τιδήποτε γινόταν το περνούσε και το ζούσε με πολύ πάθος. Αγωνιζόταν για την αλήθεια και την αποκατάσταση του δικαίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ναταλί Ρασούλη.
Ακόμη, η ίδια πρόσθεσε πως ο πατέρας της ήταν ένας πολύ περήφανος άνθρωπος. “Ο πατέρας μου ήταν μαχητής και περήφανος για να θέλει αυτήν τη στιγμή να ακούγονται, αυτά που λέγονται για εκείνον: ότι δεν τον βρήκε κανείς, ότι δεν τον αγαπούσε κανείς, δεν τον έψαξε κανείς και τον πέταξε η πολιτεία. Άλλο η σχέση του με την πολιτεία και η σχέση του με τα θέματα του πολιτισμού και άλλο οι σχέσεις του με τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν”, εξομολογήθηκε.
Όσον αφορά το θάνατό του και τις τόσες μέρες που χρειάστηκε μέχρι να τον βρουν, η ίδια εξηγεί πως ο Μανώλης Ρασούλης, επιδίωκε να μένει μόνος του για να αυτοσυγκεντρώνεται και τους είχε συνηθίσει στις πολυήμερες απουσίες του. “Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να μένει μόνος, στην ησυχία του για να γράφει κάποια πράγματα. Τελείωνε ένα βιβλίο πρόσφατα και είχε απομονωθεί για να το ολοκληρώσει. Δυστυχώς, όταν πέθανε λείπαμε από κοντά του όλοι. Εκείνος έμενε στην Θεσσαλονίκη, εγώ ήμουν στην Αθήνα. Αλλά τον περιμέναμε όλοι να έρθει στην Κρήτη που είχε τους αγαπημένους φίλους του. Κάθε μέρα ήταν και κάπου διαφορετικά. Ακόμη, προσπαθώ να καταλάβω πως έφυγε από κοντά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η κόρη του επισημαίνει το εξής: “Ο πατέρας μου απομονωνόταν συχνά, έκλεινε το κινητό του και χανόταν. Το ότι για 10 μέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής δεν μας είχε παραξενέψει. Βέβαια, το ότι τον βρήκαν μετά από λίγες μέρες έδειξε πως εξαντλήθηκαν τα όριά μας”.
Τέλος, η κόρη του αποκάλυψε το ότι τον έθαψαν δίπλα στον τάφο του Μάνου Λοΐζου έγινε μετά από πολύ προσπάθεια των συγγενών του, καθώς ήταν επιθυμία του να ταφεί δίπλα στον καλό του φίλο.
Μ. Μητσιάς: ”Είναι θλιβερό αυτό που έγινε με τον Ρασούλη!”

Ακόμη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Τατιάνα με τον Μανώλη Μητσιά, ο δεύτερος υπογράμμισε τις απόψεις του, ύστερα από επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και που έστειλε ο Μανώλης Ρασούλης, λίγες μέρες πριν πεθάνει.
”Κι ο Μέγας Γκάτσος, πριν πεθάνει, τον υποχρεώνανε να κάνει αίτηση ότι είναι λογοτέχνης – ποιητής, για να πάρει σύνταξη, επειδή ήταν άρρωστος. Και δεν πέθανε ποτέ. Θέλω λοιπόν, να σας πω, ότι η πολιτεία και ο πολιτισμός, είναι αυτός που πληρώνει τα πάντα στη χώρα μας. Κι ο Ρασούλης ήταν ένας άνθρωπος, που είχε ελεύθερη σκέψη, ελεύθερη γνώμη, ελεύθερη άποψη για όλα τα θέματα” είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με τ’ ότι, ο κρατικός οργανισμός απέλυσε έναν 65χρονο, που δεν είχε χρήματα ούτε για να πληρώσει το ενοίκιό του, ο Μανώλης Μητσιάς ανέφερε: ”Αυτό είναι κάτι θλιβερό και που συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα. Επειδή υπήρξα συνδικαλιστής στους τραγουδιστές, ξέρω πως υπάρχουν δεκάδες τραγουδίστριες και πολλοί τραγουδιστές πριν από εμάς, οι οποίοι δεν έχουν να φάνε. Οι οποίοι πέρασαν μια ζωή στο περιθώριο και τους αναγκάζει η πολιτεία να εργάζονται μέχρι τα 85 τους χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Αν είναι δυνατόν. Αυτό ειδικά που έγινε στον Ρασούλη, άθλιο και άδικο. Δεν έχω λόγια να εκφραστώ”.

Read More

And More