Η Ν. Καραμανλή για τη μαστεκτομή της An. Jolie: “Στα μάτια μας είναι πιο όμορφη τώρα από πότε”

Η διπλή μαστεκτομή από το παγκόσμιο σύμβολο του sex, Αngelina Jolie συντάραξε όλον τον κόσμο, αλλά και τη γυναίκα του πρώην πρωθυπουργού, Νατάσσα Καραμανλή, η οποία ως γιατρός και χειρούργος μαστού ανήρτησε ένα σχόλιο στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

H Νατάσσα Καραμανλή με την ειδικότητα του χειρούργου για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού φαίνεται από το σχόλιο της πως συμφωνεί με την κίνηση της διάσημης ηθοποιού και μάλιστα υπογραμμίζει την ελπίδα της να γίνει πρότυπο για όλες τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ANGELINA JOLIE

Η Αντζελίνα Τζολί, μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Η επέμβαση αυτή είχε προληπτικό χαρακτήρα και επιλέχθηκε μετά την υποβολή της διάσημης ηθοποιού σε γονιδιακό έλεγχο για μετάλλαξη του γονιδίου BRCA1. Γυναίκες οι οποίες κρίνονται θετικές ως φορείς αυτού του γονιδίου διατρέχουν κίνδυνο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85% να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής τους. Επίσης στις γυναίκες αυτές, ο κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου στις ωοθήκες είναι μεγαλύτερος από 40%. Η μόνη σίγουρη θεραπεία στις περιπτώσεις αυτές είναι η πρόληψη: τακτικός μαστολογικός έλεγχος από την ηλικία των 25 ετών και προληπτική μαστεκτομή και ωοθηκεκτομή μετά την τεκνοποίηση.

Ολόκληρο το σχόλιο στο newsit

Read More

And More