Η Ναταλία Γερμανού και η «βόμβα» που δεν επέτρεψε στην Άννα Βίσση να τραγουδήσει – Δες τη φωτογραφία

Στη δεκαετία του ’80, η Ναταλία Γερμανού ήταν ένα νεότατο κορίτσι με πολύ χιούμορ. Δουλεύαμε μαζί στο θρυλικό περιοδικό “ΚΑΙ”, με διευθυντή τον Γιώργο Τσούτσια. Εγώ κρατούσα τη στήλη “Έλα να πιούμε καφέ” με συνεντεύξεις και το Ναταλάκι- όπως τη λέγαμε- τη στήλη ” Ε, και;” γράφοντας το δικό της χιουμοριστικό χρονογράφημα.

Τότε η Ναταλία Γερμανού είχε πάθος με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα. Αλλά δεν τους ήξερε από κοντά. Το…προξενιό της γνωριμίας τους το έκανα εγώ μια μέρα που είχα πάει στο σπίτι της Άννας και του Νίκου στην Εκάλη. Εκεί, ο Νίκος μου έδωσε ένα δαχτυλίδι από τη μεγάλη συλλογή που είχε με ασημένια  δαχτυλίδια και την άλλη μέρα το πήγα στο γραφείο, στη Ναταλία, ως δώρο του με πολλή αγάπη.

Από τότε έδεσε το γλυκό της σχέσης τους και στο τέλος έγινε και κουμπαριά (η Άννα πάντρεψε τη Ναταλία με τον Πέτρο Ίμβριο).

Το 1988, λοιπόν, στη γνωστή παραλιακή ντισκοτέκ “Σεϋχέλλες” το “ΚΑΙ” έδινε ένα πάρτι για τους αναγνώστες του. Θα τραγουδούσαν μεγάλα ονόματα της εποχής όπως ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, η Αλέξια, η Σοφία Αρβανίτη, η Πωλίνα και η Άννα Βίσση.

Η Άννα θα τραγουδούσε τελευταία. Έλα ,όμως, που λίγο πριν ανέβει στη σκηνή “πλάκωσαν” στη ντίσκο αστυνομικοί και μας έβγαζαν έξω άρον- άρον… Είχε γίνει τηλεφώνημα για βόμβα!

Τελικά η Άννα Βίσση δεν τραγούδησε και η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκε για αυτό. Γρήγορα όμως άλλαξε διάθεση και- επιστρατεύοντας το γνώριμο χιούμορ της  πρωτοστάτησε στη πλάκα που εμπνεύστηκε κάποιος από το επιτελείο του ΚΑΙ που είχε διοργανώσει το πάρτι: να βγει μια φωτογραφία  με τη…βόμβα, που δεν ήταν άλλη από ένα τυλιγμένο μπουφάν, που κρατούσαν η Άννα, ο Νίκος και το Ναταλάκι.

Στην παρέα και στη φωτογραφία ήμουνα κι εγώ (δεξιά, με γυαλιά και μουστάκι…) και την άλλη μέρα έγραψα το ρεπορτάζ για την “υποτιθέμενη βόμβα που δεν επέτρεψε στη Βίσση να τραγουδήσει…”.

Κι ένα κουτσομπολιό για το γεγονός: το τηλέφωνο περί βόμβας το έκανε μια μοντέρνα  τραγουδίστρια, αντίζηλος τότε, της Άννας Βίσση…

Αννα Βίσση, Νίκος Καρβέλας,Γιώργος Τσούτσιας, Μαριλένα Φαράκου, Αλκίνοος Μπουνιάς (με γυαλιά και μουστάκι…)

Read More

And More