Κέικ καρύδας με γλάσο και μούρα

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ένα γευστικό κέικ που τρώγεται καλύτερα κρύο. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και στο ψυγείο σου και να το απολαύσεις το απόγευμα σαν σνακ.

Θερμίδες: 220/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για το κέικ:
  • 1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2κ. γλυκού baking powder
  • 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1/2φλ. τρίμμα καρύδας
  • 2κ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1κ. σούπας μαύρο ρούμι
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2/3φλ. γάλα καρύδας
  • Για το γλάσο:
  • 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 2+1/2κ. σούπας γάλα καρύδας
  • Επικάλυψη:
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κομμάτια καρύδας
  • Μούρα της επιλογής σου

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για το κέικ:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί 23 x 13 άπλωσε μια λαδόκολλα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ρίξε τη ζάχαρη και τρίμμα καρύδας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύοησέ τα για 1 λεπτό. Ρίξε μέσα το λάδι καρύδας και συνέχισε να χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά (ένα τη φορά), χτυπώντας καλά.
  • Ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας.
  • Μείωσε την ταχύτητα και προσθέστε το μισό μίγμα αλευριού.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και ρίξε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί.
  • Ψήσε για 55 λεπτά περίπου.
  • Για το γλάσο:
  • Χτύπησε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα καρύδας και βανίλας και γάλα καρύδας. Ρίξε το γλάσο πάνω από το κέικ και πρόσθεσε τα μούρα.
  • Κόψε το κέικ σε 12 κομμάτια.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164