Η Σοφία Μπεκατώρου συγκλονίζει στο Live News: Η εξομολόγηση για τον βιασμό της – Γιατί δεν μίλησε τόσο καιρό

Η Σοφία Μπεκατώρου,  μετά τα όσα εκμυστηρεύτηκε τις τελευταίες μέρες για το βιασμό της έγινε το πρόσωπο των ημερών και στο πρόσωπό της βρήκαν στήριγμα πολλές γυναίκες. Η γνωστή αθλήτρια μιλησε στο Live Νews και στο Νίκο Ευαγγελάτο και συγκλόνισε για μια ακόμη φορά.

Η Σοφία μίλησε στην εκπομπή μόνη της και είπε λόγια που συγκλονίζουν και ανατριχιάζουν, μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυά της

Διάβασε όσα είπε για την εμπειρία της αλλά και γιατί επέλεξε τώρα να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωσε: 

 Τότε, το 1999 στην αποστολή, δεχόμουν επιθέσεις.  Ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν θα καταφέρω τίποτα. Ένας παράγοντας ήταν πιο φιλικός. Νομίζαμε ότι αυτός  ο άνθρωπος ήταν με το μέρος μας. Αναπτύξαμε μια πιο φιλική σχέση. Ανακουφιστήκαμε όταν μάθαμε ότι θα ήταν στην αποστολή. Για μένα θα ήταν η πρώτη συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα. 

Πώς έγινε ο βιασμός της: Γυρνώντας  στο ξενοδοχείο, γύρισε και με φίλησε. Πάγωσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Μέσα στο ασανσέρ, μου λεει θα έρθεις στο δωμάτιό μου. Του λέω δεν έχω λόγο. Μου λέει έλα να μιλήσουμε. Μου λέει φοβάσαι; Του λέω δεν φοβάμαι θα πάω. Πήγα. Στη αρχή μιλάγαμε για τους αγώνες. Μετά άρχισε να απλώνει τα χέρια του. Να με φιλάει. Του λέω δεν θέλω. Μου λέει δεν είναι τίποτα. Του έδειξα ότι δεν ήθελα. Ότι δεν υπήρχε συνέναιση. Αυτός συνέχισε. Ήθελα να τον σπάσω στο ξύλο. Αλλά κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε. Δεν θα με πίστευαν. Όταν τελείωσε. συνειδητοποίησα ότι με είχε βιάσει. Όσο κι αν προσπάθησα να του δείξω ότι δεν ήθελα αυτός δε σταμάτησε. Πήγα στο δωμάτιο μου ΄και έκανα μπάνιο. Ήθελα να βγάλω τις σάρκες μου από πάνω μου. Ήμουν ντροπιασμένη και θυμωμένη με τον εαυτό μου. όσο συνειδητοποιούσα τι είχε συμβεί τόσο ένιωθα χειρότερα.

Είπα τι έγινε στον τότε σύντροφό μου και ήθελε να πάει να τον δείρει. Αλλά ήταν κι αυτός αθλητής και δεν τον άφησα. Του είπα να μη μιλήσει κι αυτός το δέχθηκε. Ο παράγοντας δυο βδομάδες μετά, θέλησε να με δει γιατί προφανώς φοβήθηκε ότι θα μίλαγα. Συναντηθήκαμε στα Αστέρια στη Γλυφάδα. Εγώ το πρώτο που τον ρώτησα είναι πως μπόρεσε να μου το κάνει αυτό. Φαντάζεσαι να το έκανε κάποιος στο παιδί σου; Εκείνος κατάλαβε ότι είχα συνειδητοποιήσει το βιασμό και προσπαθούσε να με ηρεμήσει.

Τη στιγμή του βιασμού στην Ισπανία έχασα κάθε εκτίμηση του εαυτού μου. Τα έβαλα με τον εαυτό μου που δεν μίλησα. Με την Αιμιλία θέλαμε να συνεχίσουμε. Και έτσι αποφάσισα να το θάψω βαθιά μέσα μου. Όταν άλλαξε η συμπεριφορά μου προς τον παράγοντα, εκείνος έγινε επιθετικός. Με απαξίωνε παρά τις επιτυχίες μου. Με είχαν προειδοποιήσει ότι μπορεί να μας σαμποτάρουνε. Υπήρχαν στημένοι αγώνες είχα κάνει καταγγελίες αλλά δεν δικαιώθηκα ποτέ. Έτσι κατάλαβα ότι οι άνθρωποι γύρω από την ομοσπονδία ήταν μια κλίκα, έτσι επικεντρώθηκα στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Το 2005 αναπτύχθηκε μια τρυφερή σχέση με τον πρώην άνδρα μου τον Ανδρέα και μοιράστηκα μαζί του το βιασμό. Εκείνος τα έχασε και τα συναισθήματά του μου προκάλεσαν μια δυσφορία. Ένιωσα ανασφάλεια. Μου είπε πως θα το αποδείξεις. Μου εξήγησε πως αν δεν έχω μάρτυρα θα μπορούσε να μη με πιστέψουν και να βρεθώ εγώ μπλεγμένη. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να μιλήσω τότε και έτσι αναγκάστηκα να το θάψω ξανά.

Όταν συσπειρωθήκαμε όλοι οι αθλητές συνειδητοποιήσαμε ότι σε όλους υπήρξε μια κακοποίηση μια κατάχρηση εξουσίας. Έτσι κατάλαβα ότι έπρεπε να μιλήσω. Μίλησα στον εισαγγελέα και ένιωσα ότι έχω κάνει το σωστό βήμα. Μετά την καταγγελία αυτή, πέρασε λίγος καιρός και παρακολούθησε μια ημερίδα στο Ίδρυμα Ωνάση. Εκεί θυμήθηκα το δικό μου το βιασμό αλλά και μια περίπτωση ενός γονέα που γνώριζε τον παράγοντα και μου είπε: Ποιος αυτός που την πέφτει σε 15χρονα; Εκεί συνειδητοποίησα ότι πρέπει να γράψω στα σχόλια στο  internet ότι και εγώ είμαι θύμα βιασμού. Μετά έδωσα την πρώτη συνέντευξη στο Marie Claire. 

Bγήκα να το πω τώρα γιατί τώρα μπόρεσα να το διαχειριστώ. Δεν μπλέκουμε το φλερτ με το βιασμό. Μπορώ να καταλάβω πότε κάτι γίνεται χωρίς τη θέλησή σου και να καταχράται την εξουσία που έχει πάνω σου . Δεν θέλω να συμβεί σε κανένα αυτό που έζησα..

 

Read More

And More