Η σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη! Η ανατρεπτική συνέντευξη στο “Εεεε” και τον X. Ανθόπουλο! Βίντεο

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης συγκίνησε τους φίλαθλους του μπάσκετ με την οριστική αποχώρησή του από το άθλημα που λάτρεψε και τον ανέδειξε σε ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες! Ο Δημήτρης, μπορεί να “κρέμασε τη φανέλα” αλλά θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού!

Ο Διαμαντίδης, δεν έδινε συνεντεύξεις συχνά και πέρσι βρέθηκε στην εκπομπή “Εεεε” του Χρήστου Ανθόπουλου στο Mega σε μια ανατρεπτική και απολαυστική συνέντευξη!

Ο Χρήστος με τον Δημήτρη είναι φίλοι από παλιά, από παιδιά, όταν έπαιζαν μπάσκετ ο ένας για την Φλώρινα και ο άλλος για την Καστοριά

Δες τι έγραψε ο Χρήστος για τη συνέντευξη αυτή αλλά και για τη φιλία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη:

“Γνωριστήκαμε πριν από 26 χρόνια. Μικρά παιδιά και οι δύο, με μεγάλα όμως όνειρα, υπερβολικά μεγάλα για τις ακριτικές περιοχές όπου ζούσαμε. Αυτός στην Καστοριά, εγώ στη Φλώρινα, Μακεδόνες! Αντίπαλοι μπασκετικά, φίλοι και συναγωνιστές στην πραγματικότητα. Βρεθήκαμε συμπαίκτες στις μικτές ομάδες της Μακεδονίας και τις περισσότερες φορές συγκάτοικοι στα ξενοδοχεία με τις αποστολές σε αγώνες εκτός έδρας. Σαν χθες θυμάμαι που κρύφτηκα στην ντουλάπα του δωματίου μας, σ´ ένα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας να μπει και να τον τρομάξω, πριν ξεκινήσουμε για τον αγώνα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον. Ωραίες και αγνές εποχές, με στόχους και όραμα. Στην πορεία οι αθλητικοί μας δρόμοι χωρίσανε. Εγώ ακολούθησα άλλη πορεία λόγω τραυματισμού και αυτός συνέχισε αυτό το οποίο ήταν “σταλμένος” να κάνει, να παίζει “απλά” μπάσκετ. Χρόνια μετά, βρεθήκαμε έτσι όπως δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα βρισκόμασταν, ούτε στα πιο τρελά όνειρα που κάναμε στις ατελείωτες συζητήσεις μας όταν ήμασταν απλώς ο μικρός Καστοριανός και ο μικρός Φλωρινιώτης. Βρεθήκαμε τηλεοπτικά μαζί. Αυτός ένας απ´ τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην Ευρώπη και εγώ παρουσιαστής της εκπομπής ΕΕΕΕΕ στο MEGA. Ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε μαζί μια εκπομπή για πολλούς λόγους, συναισθηματικούς και μη. Ο κύριος λόγος ήταν ότι ήθελα να προβάλω ένα απ´ τα λίγα πλέον πρότυπα που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά και να δείξω σ’ όλο τον κόσμο τον εκτός γηπέδου χαρακτήρα του μεγάλου αυτού παίκτη. Να φανεί το πόσο απλός και με πολύ χιούμορ άνθρωπος μπορεί να είναι παράλληλα ένας τόσο πετυχημένος αθλητής όπως αυτός, γιατί όπως όλοι ξέρετε σπάνια εμφανίζεται για δηλώσεις και σχεδόν ποτέ σε εκπομπές, πόσο μάλλον σε εκπομπή σαν τη δική μου που είναι ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω κατευθείαν: Πότε και πού θα κάνουμε γύρισμα; Γελάει, μου λέει ότι δεν είναι αυτός για “τέτοια” και στη συνέχεια συμπληρώνει «την άλλη Πέμπτη, στις 12 ακριβώς, στο ΟΑΚΑ». Το γύρισμα ήταν μαγικό και ιστορικό. Ο Δημήτρης απελευθερώθηκε απ´ το πρώτο κιόλας λεπτό, όπως κάνει και στους αγώνες μπάσκετ μετά το πρώτο τζάμπολ και μεταμορφώθηκε σ’ έναν απίστευτο ατακαδόρο, με πολύ χιούμορ , σ’ έναν φοβερά εύστροφο συνομιλητή / καλεσμένο. Χαίρομαι πολύ για το αποτέλεσμα της εκπομπής, γιατί εκτός από τον ρόλο που όλοι χρόνια τώρα ξέρουμε που έχει ως αθλητής, φάνηκε και ο ρόλος του ως “φιλαράκι” μας, αφού ξεδίπλωσε πολλές σημαντικές πτυχές του χαρακτήρα του που θα ήταν κρίμα να μην τις δει όλος ο κόσμος! Δημήτρη Διαμαντίδη, σ’ ευχαριστούμε για όλα.”

Δες το βίντεο


Read More

And More