Η Χίλαρι δεν θα δει τελικά την ζωή της στην μικρή οθόνη!

Δεν θα δει, τελικά, η Χίλαρι Κλίντον τον εαυτό της ως πρωταγωνίστρια στη μικρή οθόνη. Δύο τηλεοπτικές σειρές επρόκειτο να γυριστούν και οι δύο ματαιώθηκαν, η μία μετά την άλλη.
Ακύρωσε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον τα γυρίσματα μίας τετράωρης μίνι σειράς (με πρωταγωνίστρια στον ρόλο της Χίλαρι την ηθοποιό Νταϊάν Λέιν) για την πρώην υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι πολιτικές πιέσεις είναι τόσο μεγάλες, που ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη τη δημιουργία της τηλεταινίας, η οποία επρόκειτο να προβληθεί το 2014 από το NBC.
Παράλληλα το δίκτυο CNN, που προγραμμάτιζε να προβάλει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή της, εγκατέλειψε, για παρόμοιους λόγους, πριν από λίγο καιρό, το εγχείρημα.
Τώρα, το μόνο που μένει στη Χίλαρι Κλίντον, είναι να γίνει «αστέρας» του Χόλυγουντ: η ταινία με τίτλο «Ρόνταμ» (όπως είναι το πατρικό της επίθετο), που επικεντρώνεται στα χρόνια της ως νεαρής δικηγόρου, κατά τη διάρκεια της εποχής Γουότεργκεϊτ, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Πονσολντ, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, φαίνεται ότι προχωράει.
Μποϊκοτάζ
Εκτός απροόπτου, βέβαια. Διότι έως τις προεδρικές του 2016 έχει να τρέξει πολύ νερό στο πολιτικό και παρασκηνιακό αυλάκι και όπως είναι γνωστό η Χίλαρι Κλίντον δεν αποκλείεται να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.
Γι’ αυτό το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προειδοποίησε ότι θα μποϊκοτάρει τα ντιμπέιτ στο CNN και το NBC εάν πρόβαλλαν ανάλογες σειρές με τη ζωή της, αφού θεώρησαν ότι τέτοιες εκπομπές θα λειτουργούσαν ως διαφήμιση στο πρόσωπό της και ως «πολιτικές διαφημίσεις μεταμφιεσμένες σαν αμερόληπτη ψυχαγωγία».
Γεγονός είναι πάντως ότι στόματα ερμητικά κλειστά βρήκε ο σκηνοθέτης Τσαρλς Φέργκιουσον όταν ξεκίνησε να συγκεντρώνει υλικό, μια και, όπως φάνηκε, αυτό το ντοκιμαντέρ δεν το ήθελε κανένας: ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Σε blog της «Huffington Post» εξηγεί ότι η πίεση από τους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον στο Δημοκρατικό Κόμμα ήταν τέτοια, που πολλές πηγές δείλιαζαν να μιλήσουν. «Οταν προσέγγισα ανθρώπους για συνεντεύξεις, διαπίστωσα ότι κανένας, και εννοώ κανένας, δεν ενδιαφερόταν να με βοηθήσει να κάνουμε αυτό το φιλμ. Ούτε οι Δημοκρατικοί, ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι, και φυσικά κανένας που εργάζεται με τους Κλίντον θέλει πρόσβαση στους Κλίντον ή ονειρεύεται μία θέση σε μία διακυβέρνηση Κλίντον» υποστήριξε ο σκηνοθέτης.
Επισήμανε δε ότι αποφάσισε τελικά πως δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα φιλμ για το οποίο δεν θα είναι περήφανος και συνεπώς ακυρώνει το όλο εγχείρημα – όχι εξαιτίας οποιασδήποτε πίεσης από το NBC, ακριβώς το αντίθετο.
Η δήλωση του NBC αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μετά την εξέταση και την ιεράρχηση των δεδομένων αποφασίσαμε ότι δεν θα μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της μίνι σειράς με θέμα τη ζωή της Χίλαρι Κλίντον».
Σημειώνουμε ότι η μυθοπλασία στη συγκεκριμένη σειρά θα επικεντρωνόταν στη ζωή της Χ. Κλίντον ως συζύγου, μητέρας, πολιτικού και γερουσιαστή, καλύπτοντας το χρονικό διάστημα από το 1998 μέχρι σήμερα.

Πηγή : Εθνος

Read More

And More