Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία – Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία

Σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας διώκεται κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία.

Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου καρφιτσώθηκαν στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.

Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012.

/

Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ Σταύρος Πετράκης καταγγέλει στο Newsit πως ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που οδήγησαν στη μεκίνηση της συναδέλφου του με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοιμάσαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Οπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.

Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More