Η Χρύσπα στο TLIFE: «Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι όλα γύρω σου καταρρέουν με κάποιον τρόπο»

Η Χρύσπα μόνο ευλογημένη θα μπορούσε να νιώθει καθώς τα τελευταία 20 χρόνια κάνει αυτό που αγαπάει περισσότερο… να τραγουδά!

Η δημοφιλής τραγουδίστρια κάθε Σάββατο διασκεδάζει τον κόσμο που έρχεται να την απολαύσει στο Kremlino Stage – οι εμφανίσεις πήραν παράταση ως τις 26 Μαρτίου – σε ένα άκρως ξεσηκωτικό πάρτι με αγαπημένα παλιά αλλά και νέα τραγούδια.

Η Χρύσπα σε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της παραχώρησε συνέντευξη στο TLIFE όπου μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια, την πανδημία, την δεύτερη εργασία της ενώ αναφέρθηκε και στο κίνημα #metoo.

Παράλληλα πόζαρε στον φωτογραφικό φακό του TLIFE και ήταν πιο εντυπωσιακή από ποτέ!

Φέτος εμφανίζεσαι με μεγάλη επιτυχία στο Kremlino Stage στον Πειραιά. Τι να περιμένει ο κόσμος από σένα;

Το Kremlino Stage φιλοξενεί την μουσική περιοδεία στην ουσία που έκανα τα τελευταία χρόνια, πριν μας βάλει σε αναγκαστική παύση ο κορονοϊός. Ένα live μουσικό πάρτι, περιέχει ένα πρόγραμμα από 90’s μέχρι και τραγούδια του σήμερα αλλά και κλασσικά λαϊκά κομμάτια που όλοι αγαπάμε. Καθαρά διασκέδαση.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Ετοιμάζουμε και πάλι την ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περιοδεία μας, να επισκεφτώ μέρη που αγαπώ και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ετοιμάζω και νέα δισκογραφική δουλειά και θα γίνει επανεκτέλεση κάποιων αγαπημένων τραγουδιών.

Τώρα που τα νυχτερινά κέντρα έχουν ανοίξει κανονικά, εξακολουθείς να εργάζεσαι και στην ταβέρνα στην Αίγινα;

Συνεχίζω να εργάζομαι κανονικότατα όπου πρέπει, γιατί κάτι που ξεκινάει δεν σταματάει την επόμενη μέρα. Δεν είναι παιχνίδι η εργασία, η εργασία είναι χαρά και… υποχρεώσεις. Δεν σταματάς κάτι.

Πώς επηρέασε η πανδημία την ψυχολογία σου;

Αν σου έλεγα ότι έχω βγει αλώβητη από όλο αυτό, όσο αισιόδοξη και να είμαι, θα σου έλεγα ψέματα. Σίγουρα έχω επηρεαστεί, έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με αυτό που συμβαίνει. Μου στοίχισε πάρα πολύ που απείχα από μια δουλειά που πάνω από 20 χρόνια την κάνω ασταμάτητα.

Ήταν πρωτόγνωρο για μένα το γεγονός ότι έπρεπε να σταματήσω και δεν είχα διέξοδο στο να εργαστώ πάνω στη δουλειά μου. Σοκαρίστηκα. Δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις ότι όλα γύρω σου καταρρέουν με κάποιον τρόπο. Οπότε ξέρεις είναι δύσκολο να μένεις ανεπηρέαστος.

Όταν κάποιος ψάχνει το όνομά σου στο διαδίκτυο βγάζει χωρισμός και παιδί. Σε ενοχλεί κάτι τέτοιο;

Αλήθεια λες; Χωρισμός δεν έχει επέλθει, όπως γνωρίζουμε! Παιδί επίσης δεν έχει επέλθει οπότε δεν ξέρω γιατί βγαίνουν στην αναζήτηση, είναι λίγο παράδοξο.

Εσύ ψάχνεις τον εαυτό σου στο διαδίκτυο;

Όχι δεν το έχω κάνει ποτέ! Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Γενικά όταν έχεις επαφή με τον κόσμο, άμεση, ειδικά και μέσα από τα social media και αφουγκράζεσαι τη γνώμη που έχει ο άλλος για σένα, δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις στο Google και να ψάχνεις. Αλλά δεν το έχω κάνει ούτως ή άλλως. Δεν μου αρέσει.

Νομίζω ότι τα άσχημα τα μαθαίνουμε έτσι κι αλλιώς. Όταν κάποιος έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό που κάνεις ή δεν του αρέσει, το μαθαίνεις. Αν θέλεις το μαθαίνεις, διαφορετικά δεν τον αφορά να φτάσει η είδηση σε σένα, οπότε γιατί να χρειαστώ εγώ να ψάξω κάτι στο διαδίκτυο; Μου φαίνεται τρελό.

Τι ήταν αυτό που ερωτεύτηκες κεραυνοβόλα στον σύζυγό σου;

Όταν ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα έναν άνθρωπο, αρχικά τον ερωτεύεσαι για την εμφάνισή του. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αλλά μετά που γνωριστήκαμε μου άρεσε πολύ ο χαρακτήρας του που ήταν ευθύς και άμεσος. Με έκανε να νιώσω κατευθείαν άνετα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου, δήλωσες ότι σου έλεγαν στο παρελθόν ότι έπρεπε να είσαι αδύνατη επειδή ακριβώς είσαι τραγουδίστρια. Όταν είδαν να το λες δημόσια, σε πήραν τηλέφωνο μετανιωμένοι;

Είσαι με τα καλά σου; Ούτε καν! (γελάει) Σιγά τη συνθήκη που θα έπρεπε να μπει ο άλλος μετά από τόσα χρόνια να σε πάρει τηλέφωνο, εδώ δεν παίρνουν τηλέφωνο για να δουν αν είσαι καλά. Γενικά η βιομηχανία της μουσικής κυλάει τόσο γρήγορα που δεν είναι ωραίο να μένουμε σε καταστάσεις παλιές. Το γεγονός ότι έκανα αυτή την αναφορά είναι γιατί γνωρίζω ότι είναι ένα περιστατικό – το θέμα των κιλών – που αφορά αρκετό κόσμο.

Επειδή υπάρχουν γυναίκες – κυρίως – που υποφέρουν από βουλιμία ή νευρική ανορεξία και αυτό έχει παθολογική μορφή, για αυτό έκανα την αναφορά. Θεωρώ ότι είναι ασήμαντο να ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα κιλά μας. Όχι για να με πάρει κάποιος να μου πει συγγνώμη, ούτε καν. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε λόγος μετά από τόσο καιρό.

Εσύ αισθάνθηκες ποτέ άσχημα με το σώμα σου;

Ουσιαστικά όχι. Αν πραγματικά είχα κάποιο πρόβλημα θα το άλλαζα. Είναι αυτό που σου επιβάλλεται λόγω της εποχής. Ήταν πολύ μόδα κάποτε και το νεαρό της ηλικίας και μπαίνεις σε τερτίπια με δίαιτες κλπ.

Όσον αφορά στο κίνημα του #metoo, πιστεύεις ότι μετά τον χώρο της υποκριτικής, θα έρθει η «σειρά» του τραγουδιού;

Πιστεύω ότι σε όλους τους χώρους έχει έρθει το κίνημα του #metoo. Κάποια πράγματα δημοσιεύονται και κάποια όχι. Είναι κάτι που έχει λειτουργήσει λυτρωτικά για πολύ κόσμο και είναι σημαντικό να συμβαίνει και να υπάρχει.

Έχεις ακούσει περιστατικά που θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχουν καταγγελθεί;

Στο άμεσο περιβάλλον που έχω συναναστραφεί, όχι. Μου έχουν συμβεί να βρίσκομαι μπροστά σε άσχημες συμπεριφορές και έχω αντιδράσει και εγώ η ίδια. Προσβάλλομαι σαν άνθρωπος όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μπροστά μου, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη. Είναι ο χαρακτήρας μου έτσι. Κάτι πιο βαρύ που θα μπορούσε να καταγγελθεί, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More