Η Ζέτα Δούκα ξεσπά: “Τι δεν έχουν μάθει αυτοί οι νέοι και οι νέες από την οικογένεια, τα σχολεία τους, από την εκπαίδευση;”

Η Ζέτα Δούκα έκανε επιτέλους την εμφάνιση της στο Καφέ της Χαράς, το οποίο σκίζει στους πίνακες τηλεθέασης. Η αγαπημένη ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου και μίλησε τόσο για τον ρόλο της Στέλλας, που υποδύεται στη σειρά του Ant1, ενώ ξέσπασε και για την επιστροφή του Big Brother στις τηλεοπτικές μας οθόνες.

Πιστεύεις ότι τα ετερώνυμα έλκονται;

Όχι. Ούτε στις ερωτικές σχέσεις ούτε στις φιλικές. Μπορεί να τους φέρει κοντά μια συνθήκη, το σεξ, αλλά μέχρι εκεί. Άνθρωποι με διαφορετικές πεποιθήσεις δεν έχουν τα ίδια κοινά ενδιαφέροντα. Οι άνθρωποι στις σχέσεις πρέπει να σχετίζονται. Το λέει και η λέξη. Να έχουν παρόμοιες αντιλήψεις, πιστεύω, ιδανικά, αξίες, γνώμες, ιδέες. Άνθρωποι εκ διαμέτρου αντίθετοι, δεν μπορούν να συμπλεύσουν, να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον, να τον δικαιολογήσουν, δεν έχουν κοινή χαρά, ούτε εξέλιξη.

Τι συμβολίζει η Στέλλα; (Ο ρόλος της στο Καφέ της Χαράς)

Τη θέση που πρέπει να έχει η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία. Ισότιμη με εκείνη του άντρα. Γι’ αυτό το “Καφέ της Χαράς” αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο. Γιατί πέρα από το ότι είναι μια πολύ όμορφη κωμωδία με δυνατές ατάκες, θίγει πολύ έξυπνα πολλά θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία μας, όπως τη θέση και τον ρόλο της γυναίκας. Μια θέση που ακόμη παλεύει η γυναίκα για να πάρει παγκοσμίως σε ένα ανδροκρατούμενο σύστημα με πολύ αγώνα.

Πώς σου φαίνεται ότι μπαίνει ξανά στη μικρή μας οθόνη το Big Brother; Δέκα χιλιάδες νέοι έχουν κάνει αίτηση…

Πισωγύρισμα. Τι δεν έχουν μάθει αυτοί οι νέοι και οι νέες από την οικογένεια, τα σχολεία τους, από την εκπαίδευση; Ποια βασικά πράγματα τους έχει στερήσει η κοινωνία μας; Πόσο φταίει η Πολιτεία; Συγγνώμη, αλλά και οι δημοσιογράφοι. Τι πρότυπα ζωής προβάλλουν τα μίντια και οι δημοσιογράφοι; Πρότυπα εύκολης ζωής, πλούτου, δημοσιότητας; Γιατί δεν προβάλλουν πρότυπα γεμάτα υγεία και προβάλλουν πρότυπα άσχημα; Επειδή το κακό κεντρίζει και πουλάει; Η εθνική ομάδα ρομποτικής δεν είναι άξια προβολής… Ποια είναι τα συμφέροντα που θέλουν να προωθούν τις ριάλιτι παραγωγές; Όλα αυτά μου φαίνονται περίεργα. Γιατί προωθούνται το ρηχό και η επιφάνεια; Μήπως γιατί τι καλό και η γνώση είναι δύναμη και το σύστημα φοβάται αυτή τη δύναμη;

Τι εύχεσαι για την κορούλα σου και πώς θες να την δεις;

Θέλω να την δω ευτυχισμένη. Θέλω να τη δω ελεύθερη, να λέει τη γνώμη της, να αγαπάει με όλη της την καρδιά, να παρατηρεί να κρίνει, να έχει άποψη, να εξελίσσεται. Θέλω να αγαπά τον εαυτό της, να ξέρει τι έχει ανάγκη. Για αυτό και τα πρώτα χρόνια της ζωής της έμεινα στο πλάι της. Δεν εργάστηκα. Δεν έκανα τηλεόραση και θέατρο μαζί. Του χρόνου θα μπω στη διαδικασία να παίξω στο θέατρο και μάλιστα σε δύο έργα. Το θέλω. Κάθε φορά κοιτάω τι έχω ανάγκη. Να μεγαλώνω όμορφα, με αγάπη και ελευθερία.

Read More

And More