Η Ζωή Λάσκαρη στηρίζει την Δήμητρα Ματσούκα: “Υποκλίνομαι στην καλλιτεχνική αυθάδεια”

Μπορεί η Δήμητρα Ματσούκα να έχει ακούσει κατά καιρούς πολλές κριτικές για τις θεατρικές επιλογές της και τους δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους που επιλέγει, τώρα όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δικαιωθεί… Με την Ζωή Λάσκαρη να μιλά με τα καλύτερα λόγια για εκείνη.
Η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός που αγαπά πολύ το θέατρο βρέθηκε στην παράσταση “Έντα Γκάμπλερ” στην Κεντρική Σκηνή “Σημείο” στην Καλλιθέα (δες εδώ φωτογραφίες) και εντυπωσιάστηκε από την ερμηνεία της Δήμητρας Ματσούκα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στο προφίλ της στο Facebook:

“Κανένα κορίτσι του ελληνικού θεάτρου δεν συνδυάζει με τέτοια φυσικότητα, αρμονία και αφοπλισμό το ταλέντο με την ομορφιά και το σταριλίκι. Η Δήμητρα Ματσούκα αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο – θα μπορούσα να πω εθνικό – της υποκριτικής. Πώς είναι δυνατόν αυτό το κορίτσι να μπορέσει να παρουσιάσει μια Έντα Γκάμπλερ τόσο ολοκληρωμένη και με τέτοια επιδεξιότητα;
Από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή ο θεατής εκστασιάζεται από την φυσικότητα, την ακρίβεια των κινήσεων, την ορθότητα του λόγου, την αύρα της. Είναι ένα θεϊκό θαύμα η Δήμητρα, ένα ακούραστο εργατικό σκυλί του θεάτρου. Σε ένα πράγμα στάθηκε άτυχη μόνο. Γεννήθηκε σε μια χώρα που θεωρείται ύβρι να είσαι ταλαντούχα και όμορφη μαζί. Μεταξύ μας, υποκλίνομαι στην καλλιτεχνική αυθάδεια”.
Όσο για την Δήμητρα; Σίγουρα δεν είναι και λίγο να ακούει τέτοια θετική κριτική από καταξιωμένους ανθρώπους του θεάτρου…

Read More

And More