Η ζωή της Dana International από την εποχή που ήταν ο Yaron Cohen!

H ζωή της ντίβας του Ισραήλ αλλά όχι της Eurovision όπως αποδείχτηκε χθες στον δεύτερο ημιτελικό, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι λίγο πολύπλοκη… Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως…

Ο Yaron Cohen γεννήθηκε το 1972 στο Tel Aviv του Ισραήλ… Ήταν ο μικρότερος της οικογένειας αφού έχει άλλα δύο αδέρφια, την Limor και τον Nimrod. Προέρχεται από μία οικογένεια της Υεμένης που εργαζόταν για να μπορεί να έχει όσα έπρεπε…

Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και στην ηλικία των 16 γνώρισε τους Lior και Schmulick Sa’adia που έγιναν οι χορευτές του. Ο Υaron κατάλαβε πολύ νωρίς ότι ανήκει στη σκηνή!

Του άρεσε πολύ ο διαγωνισμός της Eurovision και τον ακολουθούσε πιστά ειδικά όταν συμμετείχε η Ofra Haza (με επίσης Υεμενικές ρίζες), με το τραγούδι “Hi” το 1998. Η Οfra πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου το 2000.

Eκείνη την ημέρα ο Yaron ορκίστηκε στον εαυτό του ότι μια μέρα θα είναι αυτός πάνω στη σκηνή και το πέτυχε αλλά ως… αυτή και όχι ως αυτός.

Ο Υaron από μικρός όπου εμφανιζόταν, το στυλ του και το ντύσιμό του είχε κοριτσίστικα στοιχεία. Δεξιά τον βλέπεις να κουβαλάει λουλούδια μες… στην τρελή χαρά! Ακόμη και η μαμά του συνήθιζε να τον φωνάζει Yaroni, το ίδιο κάνει και σήμερα.

Στα 27 του ξεκίνησε να δείχνει τη γυναικεία φωνή του και τις υπέροχες δεξιότητές στο τραγούδι αλλά και στους μίκτες ως dj, σε μεγάλα στάδια και σε gay clubs.

To 1993 o Υaron κρυβόταν από οικογένεια και φίλους πέταξε για Λονδίνο… Επέστρεψε ως Sharon Cohen αφού είχε κάνει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της album στο Ισραήλ.

Ένα από τα τραγούδια της λεγόταν “Danna International” και από εκεί πήρε και το όνομά της. Η Dana πολύ γρήγορα έγινε “χρυσή” στο Ισραήλ. Το 1996 απονεμήθηκε ως καλύτερη καλλιτέχνιδα του Ισραήλ. Το 1995 είχε την πρώτη προσωπική επαφή με τη Eurovision αφού προσπάθησε να εκπροσωπήσει το Ισραήλ αλλά βγήκε δεύτερη. Εκεί άρχισε να πιστεύει τους φίλους της που της λέγανε ότι δύσκολα θα εμπιστευόταν ο κόσμος μιά τρανσέξουαλ να τους εκπροσωπήσει στη Eurovision. To τρίτο της album ονομάστηκε “Maganona” και σημαίνει τρέλα στα αραβ ικά ήταν η απάντηση στο κοινό.

Το 1998 το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα! Επιλέχθηκε από την ισραηλινή επιτροπή να αντιπροσωπεύσει την χώρα στη Eurovision. Όταν μαθεύτηκε αυτό τα media έστρεψαν αμέσως το ενδιαφέρον τους πάνω της. Δεν ήταν κι ότι πιο συνηθισμένο, μια τρανσέξουαλ να αντιπροσωπεύει την χώρα της στη Eurovision.

Ο JeanPaul Gaultier μάλιστα ήρθε σε επαφή μαζί της για να σχεδιάσει το φόρεμα που θα φορούσε κατά την εκτέλεση της στο «Diva». Τελικά Gaultier φόρεσεε στον τελικό της Eurovision κι όχι όταν παρουσίασε το τραγούδι.

Τελικά η Dana κερδίζει το στοίχημα και είναι η νικήτρια της Eurovision! Κάθε εκπομπή τη θέλει καλεσμένη της ή έστω να βγαίνει να κάνει δηλώσεις. Η Dana έγινε παντού γνωστή. Την ήξερε όλος ο κόσμος. Μετά τη νίκη της έβγαλε άλλα δύο album το Diva Ha-Osef και το The Album που κυκλοφόρησε σε όλη την Ευρώπη. Για λίγο καιρό έμεινε εκτός και ξανακυκλοφόρησε album to 1999, με το όνομα “Free”. To 2000 έδωσε πολλές συναυλίες σε όλο τον κόσμο…

Η Dana χθες έκανε τη δεύτερη προσπάθειά της στη Eurovision με το τραγούδι “Ding Dong” αλλά δεν τα κατάφερε αφού έμεινε εκτός τελικού… H ντίβα Dana μπορεί να ζει το δράμα της τώρα αλλά δεν πτοείται, σίγουρα θα επανέλθει δυναμικά…

Η συμμετοχή της στη Eurovision τo 1998

Read More

And More