Ιατρικά λάθη κόστισαν τη ζωή ενός βρέφους!

Λάθη και εγκληματικές παραλείψεις του Ε.Σ.Υ κόστισαν το θάνατο ενός βρέφους 18 μηνών τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τον μικρό Γιάννη από την Κοζάνη ο οποίος μετά από ένα εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και ενώ οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Κοζάνης, δεν υπήρχε γιατρός να τον εξετάσει.

Η Παιδιατρική ήταν κλειστή λόγω ελλείψης γιατρών. Έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά ούτε εκεί δεν μπορούσε να του παρασχεθεί βοήθεια. Ο μοναδικός γιατρός δεν εφημέρευε. Έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου έγινε η διάγνωση της γαστρεντερίτιδας.

Στη συνέχεια επειδή το παιδί παρουσίασε δύσπνοιαμεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, κι από εκεί την επόμενη μέρα στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας διαπίστωσε 13 λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας.

Τα λάθη σύμφωνα με το πόρισμα ήταν τα εξής Δεν χορήγησαν ορό στο βρέφος και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, ενώ δεν επιχειρήθηκε ούτε η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως τονίζεται. Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων καταλογίζεται η καθυστέρηση μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας.

Το πόρισμα, που συνέταξε ο επιθεωρητής Υγείας Γ. Μαλακώζης, θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα έπειτα από μήνυση των γονέων του μωρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Read More

And More