Ιεροκλής Μιχαηλίδης – Γιάννης Βούρος: Μιλούν για τη συμμετοχή τους στην ταινία για την ΑΕΚ

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, με τίτλο “1968”, εμπνέεται από από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968. 50 χρόνια μετά, ο δημιουργός της «Πολίτικης Κουζίνας» και του «Νοτιά», επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Βούρος με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει επίσημα στις ελληνικές αίθουσες, από τη Feelgood, οι συντελεστές της μας έδωσαν ραντεβού στον Λουκιδέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα παλιό κουτούκι γνωστό επειδή είναι το στέκι της ΑΕΚ, καθώς και πολλών ανθρώπων του παλιού κινηματογράφου.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις περισσότερες φωτογραφίες

Ο σκηνοθέτης της ταινίας τόνισε πως δεν πρόκειται για μια ταινία μόνο για την ΑΕΚ. Έχει καταφέρει να παντρέψει τα ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασία φτιάχνοντας μία ταινία που παρουσιάζει το κλίμα εκείνης της εποχής και “κουμπώνει” με πολλά στοιχεία του σήμερα.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ενσαρκώνει έναν “μαέστρο” μπουζουκτσή. «Είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι ξανά με τον Τάσο, μετά την “Πολίτικη Κουζίνα”, γιατί ξέρει να στήνει ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό σύμπαν. Αυτή η ικανότητα είναι χαρακτηριστική ενός σπουδαίου σκηνοθέτη. Είναι ταξίδι να καταδύεσαι στον κόσμο του Μπουλμέτη» παραδέχεται ο ηθοποιός.

«Δεν χρειάστηκα έρευνα για τον ρόλο μου γιατί η ταινία περιέχει στοιχεία οικεία, δικά μου. Ο χαρακτήρας μου μού ήταν οικείος ως άρωμα» τονίζει.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις όσα είπε ο Τάσος Μπουλμέτης

Ο Γιάννης Βούρος, που υποδύεται έναν παράγοντα της ΑΕΚ, υπήρξε ο ίδιος ποδοσφαιριστής στην ομάδα στη νεανική του ηλικία. Συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον Τάσο Μπουλμέτη και δηλώνει ενθουσιασμένος.

Σημειώνει για την συμμετοχή του στην ταινία: «Ο καθένας μας κουβαλά ένα κομμάτι της εφηβείας του. Γεννήθηκα στους χωματόδρομους της Νέας Φιλαδέλφειας. Πέρασα από τα γήπεδα της ΑΕΚ, το γεγονός ότι έχω ματώσει, έχω χάσει και έχω κερδίσει με την ομάδα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο πλέγμα για την παρουσία μου στην ταινία».

Στην ταινία, που κυκλοφορεί στις αίθουσες από τις 25 Ιανουαρίου, παίζουν ακόμα ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιώργος Μητσικώστας, η Βασιλική Τρουφάκου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Στέλιος Μάινας και πολλοί ακόμα αγαπημένοι ηθοποιοί.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More